Incidența Covid-19 din București este într-o continuă scădere de mai bine de o săptămână. Luni aceasta a ajuns sub 14 la mia de locuitori, pentru prima dată în ultimele 20 de zile.

Rata de incidență în Capitală, în continuă scădere

Potrivit datelor oferite de DSU, rata de incidenţă calculată în ultimele 14 zile în Bucureşti este de 13,87 la mia de locuitori.

Pe 10 octombrie a fost înregistrată o incidență aproximativă, de 13,6 la mia de locuitori. De atunci, rata de infectare COVID a continuat să crească cu repeziciune spre pragul de 16.

Rata cea mai mare de incidență a fost raportată șa data de 22 octombrie, ajungând la 16,54 la mie. O scădere a incidenței a avut loc pe 23 octombrie, de la 16,53 la mie, ajungând luni la 13,87.

Ultimele restricții adoptate de CNSU

Recent, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat noi restricții pe baza creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19. Prin urmare, este obligatorie purtarea măstii de protecție în toate spațiile, atât închise, cât și deschise.

Certificatul verde este obligatoriu pentru o serie de activități, inclusiv pentru intrarea în magazine neesențiale. Evenimentele private au fost interzise și a fost reintrodusă carantina de noapte la nivel național.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Noiembrie 2021 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.