După episodul „Ursuu, băă!”, un nou caz similar stârnește râsete, după ce locuitorii din Târgu Mureș au primit, seara trecută, mesaje prin RO-Alert care îi avertizau că un lup fioros a ieșit la plimbare pe platoul Cornești. Zeci de jandarmi au mers în căutarea bestiei. La 30 de minute distanță de emiterea alertei, pe internet a apărut informația conform căreia lupul era doar un câine rătăcit de stăpân. 

Mesaj RO-Alert după ce un „lup” fioros ar fi fost văzut în Târgu Mureș. Bestia nu era decât un câine

Târgumureșenii au fost avertizați duminică, 31 octombrie, în jurul orei 19.45, prin intermediul sistemului Ro-Alert, cu privire la prezența unui lup la platoul Cornești din localitate.

„Vă rugăm evitați zona, sporiți atenția și nu vă expuneți la pericol. În caz de pericol apelați 112”, este mesajul către populație.

Unii au luat în serios mesajul de avertizare. În schimb, alții s-au arătat sceptici cu privire la veridicitatea informației. Jandarmii au ieșit în căutarea fiarei, care însă dispăruse fără urmă. La jumătate de oră de la emiterea alertei, localnicii au elucidat misterul: presupusa bestie de pe platoul Cornești era doar un câine rătăcit.

„Așa am auzit pe urmă, că nu era lup, era câine husky!”, a spus un localnic, potrivit Observator.

Eroarea autorităților a mocnit în mintea internauților, făcându-le imaginiația să zburde, mai cu seamă că întâmplarea s-a petrecut de Halloween.


  • „Este Halloween, va speriați și de umbra voastră!”

  • „Îmi cer scuze, mi-a scăpat din lesă.”

  • „Maidanez costumat de Halloween.”


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Noiembrie 2021 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.