Președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Doru Dinu Glăvan, a murit la vârsta de 75 de ani, la Reșița, orașul său natal, în urma unor complicații generate de infectarea cu COVID-19, potrivit unui comunicat al UZPR. 

Jurnalistul Doru Dinu Glăvan a murit la 75 de ani în urma unor complicații generate de infectarea cu COVID-19

Doru Dinu Glăvan a început să publice la vârsta de 14 ani, iar la vârsta de 18 ani ajunge colaborator în presa locală și regională. În anul 1965, la 19 ani, devine corespondent al ziarului „Sportul popular”, cunoscut mai târziu sub numele de „Gazeta sporturilor”. La scurt timp, este angajat cronicar sportiv al postului național de radio, continuând să publice și în presa scrisă.

Din inițiativa sa ia naștere, în 1995, la Reșița, Fundația Radio Caraș-Severin. După un an, Radio România Reșița capătă statul oficial de post public local al Societății Române de Radioteleviziune și emite pentru prima dată în eter. Sub conducerea sa, stația ajunge cel mai important post regional de radio, cu cea mai mare audiență.

„Calităţile sale de reporter sunt unanim recunoscute şi apreciate, motiv pentru care Radio Bucureşti l-a trimis să transmită şi să comenteze Jocurile Balcanice, Campionatele şi Cupele Mondiale de atletism, nataţie şi gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo. Transmite în România, cu mult profesionalism, din Europa, Asia şi Australia", afirmă sursa citată.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Octombrie 2021 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.