S-au făcut investiții de lux într-o comună săracă din Maramureș. Primăria a alocat din buget 100.000 de euro pentru construirea unei capele, în locul unei necesități: extinderea rețelei de canalizare. Lăcașul de cult nu ar avea nici măcar grup sanitar. 

 

Comuna din Maramureș care a renunțat la extinderea rețelei de canalizare pentru o capelă de 100.000 de euro fără grup sanitar

Localnicii declară că și-ar dori ca această sumă să fie cheltuită pentru extinderea rețelei de canalizare, deoarece în localitate sunt aproape 30 de locuințe neracordate la canalizare. Practic, suma reprezintă 10% din bugetul localității.

Actualul șef al comunității spune că investiția a fost demarată pe când la conducere era altcineva și, dacă ar fi ținut de semnătura lui, niciodată nu ar fi aprobat o astfel de construcție.

Fostul primar, în schimb, declară că suma nu este una foarte mare fiindcă materialele sunt de calitate și cel mai mult a costat cantitatea de fier beton care a fost investită.

Daniel Pop, primar Sălsig: Eu sunt primar la primul mandat, de un an de zile de când am preluat primăria eu nu am făcut nicio plată. Asta-i prima plată pe care o s-o fac.

Luca Ștefănoiu, fost primar Sălsig: Nu au fost folosite materiale scumpe. S-au făcut studii geo. S-a făcut tot ce înseamnă. Și asta-i valoarea. Nu-i mare.

Lucrările, începute în martie anul trecut, au fost recepţionate la finalul lunii octombrie. Doar că tot nu se poate deschide capela. Mai e nevoie de un grup sanitar, gard şi parcare. Deci încă 200.000 de lei, potrivit Observator.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Octombrie 2021 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.