Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat că în pofida faptului că număr de cazuri de infectări COVID-19 a mai scăzut, în secțiile ATI situația este una catastrofală, iar România se află pe un platou.

Raed Arafat, despre situația epidemiologică COVID din România la moment

Medicul Raed Arafat a declarat că România se află pe un platou în contextul cazurilor de COVID-19, înregistrând o scădere zilnică a infectărilor, însă situația din secțiile de ATI este mult mai gravă și cel mai probabil, urmează o perioadă neagră din punct de vedere al deceselor. Doar în ultimele 24 de ore, circa 12.474 de persoane au fost testate pozitiv la coronavirus.

"Este clar că suntem acum deja de câteva zile la un platou. Există tendința foarte ușoară de scădere, dar încă trebuie monitorizat acest lucru. Numărul este foarte mare și cu siguranță va produce în următoarea perioadă presiune asupra sistemului sanitar, asupra secțiilor de terapie intensivă și asupra unităților de primiri urgențe", a declarat Raed Arafat, în timpul unei conferinţe de presă.

Secțiile ATI nu mai fac față bolnavilor

Chiar dacă numărul de infectări a înregistrat o ușoară scădere, nu se poate spune despre același lucru și în cazul numărului de pacienți în secțiile ATI. Pe data de 22 octombrie au fost raportate 1.848 de persoane internate la ATI, iar vineri, 29 octombrie - 1.875 de pacienți. Arafat a menționat că s-a depășit recordul de 500 în ultimele zile.

"La decese din păcate ne situăm la un număr mare, azi (vineri – n.r.) 481. Numărul de decese este corelat și numărul cazurilor care se află în terapie intensivă și creșterea acestui număr din terapie intensivă poate să însemne că vom avea în continuare zile cu un număr mare de decese", a mai spus dr. Raed Arafat.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Octombrie 2021 - 05 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.