Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, rata de infectare COVID-19 din București a înregistrat pentru a șaptea zi la rând o scădere, vineri ajungând la 15.25 la mia de locuitori.

Incidența COVID în Capitală, în scădere timp de o săptămână

Astăzi s-a înregistrat o rată de infectare de 15,25 la mia de locuitori după ce în urmă cu o zi, incidența a ajuns la 15.67 la mie. Miercuri, incidența a scăzut sub 16 la mia de locuitori, pentru prima dată de pe 15 octombrie, când aceasta a atins pragul de 15.93 la mia de locuitori.

În urmă cu o lună, pe 29 septembrie, rata de infectare cu coronavirus din Capitală a înregistrat o valoare de 5,57 la mia de locuitori.

Recent, CNSU a adoptat noi restricții din cauza numărului crescut de cazuri de infectare cu coronavirus. Astfel, prezentarea certificatului verde este obligatoriu la intrarea în centrele comerciale, purtarea măștii de protecție este obligatorie atât în spațiile deschise, cât și cele închise, evenimentele private au fost interzise și a fost reintrodusă carantina de noapte la nivel național.

Situație epidemiologică din România în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 28 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.616.027 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 7.905 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.371.046 de pacienți au fost declarați vindecați.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13.197 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 194 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.