Angajații români sunt nemulțumiți de salarii. Cu toate acestea, nu îndrăznesc să ceară o mărire. Motivul? Teama! Asta relevă un studiu făcut în rândul angajaților din mai multe domenii.

Studiu: Românii nu îndrăznesc să ceară salarii mai mari

Oamenii se gândesc insistent să ceară măriri de salariu, dar în zadar. În final, sfârșesc prin a spera că, poate, angajatorii le vor mări leafa de bunăvoie. De altfel, și pandemia a căzut greu, deci mulți dintre români știu că situația economică e în picaj și își doresc doar să-și mai poată păstra locurile de muncă.

Atitudinea este reprezentativă pentru cei mai mulți dintre români. Conform unui studiu, un angajat din trei este nemulțumit de salariul pe care îl câștigă. Jumătate dintre românii care lucrează nu au curajul să ceară o mărire salarială, iar cei care o fac spun că, de cele mai multe ori, aceasta este sub nivelul așteptărilor.

Cert e un lucru: banii abia mai ajung și prioritățile rămân mâncarea și facturile. În acest timp, Marea Britanie anunță că anul viitor va crește salariul minim la 9,5 lire sterline pe oră, aproximativ 56 de lei. Acest lucru înseamnă că cel mai prost plătit om din Marea Britanie va câștiga în doar trei zile 1.344 de lei, adică salariul minim din România. Lunar, îi vor intra în buzunare 8.800 de lei.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio, apoi a intrat „în pâine”, cu un program full-time, la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. De atunci și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Octombrie 2021 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.