Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că vineri sosește în România un nou lot de vaccin de la compania Moderna ce cuprinde 355.200 doze.

355.200 doze de vaccin Moderna vor fi livrate vineri în România

„Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse mâine în București pe cale terestră”, se arată în comunicatul CNCAV.

Dozele de vaccin vor fi depozitate la Compania Naţională „Unifarm” SA, iar în următoarea perioadă, acestea vor fi distribuite prin centrele regionale de vaccinare din țară.

2.827.200 de doze Moderna au fost recepţionate în total

Depozitul Companiei Naţionale „Unifarm” SA este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman, informează CNCAV.

Până astăzi, în România au fost livrate 2.827.200 de doze Moderna, dintre care 803.157 au fost deja utilizate pentru vaccinarea populaţiei.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 în România

La moment, în România au fost administrare 11,9 mil de doze de vaccin anti-Covid-19. În jur de 5,92 de milioane de români s-au vaccinat cu schema completă, reprezentând 30,7% din populația țării.

În urmă cu o lună, în România a început vaccinarea cu cea de-a treia doză. Campania națională de vaccinare este în plină desfășurare, motivând și încurajând populația să se vaccineze pentru a se proteja pe ei și pe cei din jurul lor.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Octombrie 2021 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.