Ungaria oferă un ajutor pentru 20 de spitale din România sub forma a 40 de ventilatoare, 1.650 măşti de ventilaţie noninvazivă şi 3.000 de cutii de Favipiravir.

Ajutor oferit de Ungaria pentru spitalele din România

Anunțul despre ajutorul medical a fost făcut de ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto. Spitalele care vor beneficia de această donație, majoritatea se află în Transilvania.

Având în vedere că această epidemie nu ţine cont de frontiere, succesul gestionării ei în ţările vecine contribuie mult la reuşita eforturilor de răspuns la epidemie în Ungaria″, a spus Szijjarto.

Acesta a precizat că valul patru al pandemiei de coronavirus a provocat un dezastru în Europa, iar ţările care au o rată mică de vaccinare, precum este România, pot intra în impas oricând.

Consultări între guvernele de la Budapesta şi Bucureşti

Șeful diplomaţiei ungare a mai spus că o mulțime de pacienți români necesită tratament invaziv, iar multe unități medicale din țară se descurcă cu greu în plin valul patru al pandemiei.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Ministrul ungar a mai subliniat că desfăşoară consultări între guvernele de la Budapesta şi Bucureşti pentru găsirea celor mai bune modalităţi de asistenţă, printre reprezentanţii executivului român fiind şi vicepremierul interimar Kelemen Hunor şi ministrul interimar al sănătăţii Cseke Attila.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Octombrie 2021 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.