Situația dezastruoasă din Timișoara, unde jumătate dintre localnici au rămas fără căldură din cauza datoriilor acumulate de societatea de termoficare, a făcut deja două victime. Un bărbat de 66 de ani a fost găsit mort în apartament, iar fiica lui în stare de inconștiență. Aceștia au dat drumul la aragaz pentru a-și încălzi locuința. Până şi câinele familiei a avut nevoie de oxigen pentru a supravieţui.  

Primele victime ale frigului din apartamente, la Timișoara: bărbat găsit mort, iar fiica lui în stare de inconștiență, intoxicați cu gaze

Trupul fără viață al bărbatului a fost găsit aseară, de pompieri. Angajații ISU au fost chemați de vecini deoarece pe scara blocului mirosea a gaz. În apartament era frig, o situație cu care se confruntă toți timișorenii. De la aragaz, apartamentul s-ar fi umplut de monoxid de carbon.

„În jurul orei 21:15, polițiștii Secției 3 Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că, într-un imobil de pe strada Dumitru Kiriac, din Timișoara, a fost găsit decedat un bărbat, de 66 de ani, iar fiica lui, în vârstă de 38 de ani, a fost găsită în stare de inconștiență”, a transmis Aurora Voicilă, purtător de cuvânt IPJ Timiș.

Femeia a fost transportată la spital, a anunțat Dan Ciapa, medic UPU, Spitalul Județean Timișoara: „Ea a venit cu insuficiență respiratorie, cu intoxicație cu monoxid de carbon”.

Datoriile societății de termoficare din oraș trec de 300 de milioane de lei. Miercuri, la prânz, reprezentanții primăriei au anunțat că au găsit o soluție temporară, așa încât să fie asigurată încălzirea pe timp de noapte.

S-au înțeles cu un furnizor de gaz, care va livra o cantitate limitată preț de o săptămână. A fost asigurat un avans de cinci milioane de lei, dar până aseară contractul nu a fost semnat, prin urmare caloriferele au rămas reci. În ultimele două nopți, temperaturile în Timișoara s-au apropiat de zero grade Celsius.

Citeste si:
Brancusi la Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2023 -...
Brancusi la Timisoara -...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Octombrie 2021 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.