Situația dezastruoasă din Timișoara, unde jumătate dintre localnici au rămas fără căldură din cauza datoriilor acumulate de societatea de termoficare, a făcut deja două victime. Un bărbat de 66 de ani a fost găsit mort în apartament, iar fiica lui în stare de inconștiență. Aceștia au dat drumul la aragaz pentru a-și încălzi locuința. Până şi câinele familiei a avut nevoie de oxigen pentru a supravieţui.  

Primele victime ale frigului din apartamente, la Timișoara: bărbat găsit mort, iar fiica lui în stare de inconștiență, intoxicați cu gaze

Trupul fără viață al bărbatului a fost găsit aseară, de pompieri. Angajații ISU au fost chemați de vecini deoarece pe scara blocului mirosea a gaz. În apartament era frig, o situație cu care se confruntă toți timișorenii. De la aragaz, apartamentul s-ar fi umplut de monoxid de carbon.

„În jurul orei 21:15, polițiștii Secției 3 Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că, într-un imobil de pe strada Dumitru Kiriac, din Timișoara, a fost găsit decedat un bărbat, de 66 de ani, iar fiica lui, în vârstă de 38 de ani, a fost găsită în stare de inconștiență”, a transmis Aurora Voicilă, purtător de cuvânt IPJ Timiș.

Femeia a fost transportată la spital, a anunțat Dan Ciapa, medic UPU, Spitalul Județean Timișoara: „Ea a venit cu insuficiență respiratorie, cu intoxicație cu monoxid de carbon”.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Datoriile societății de termoficare din oraș trec de 300 de milioane de lei. Miercuri, la prânz, reprezentanții primăriei au anunțat că au găsit o soluție temporară, așa încât să fie asigurată încălzirea pe timp de noapte.

S-au înțeles cu un furnizor de gaz, care va livra o cantitate limitată preț de o săptămână. A fost asigurat un avans de cinci milioane de lei, dar până aseară contractul nu a fost semnat, prin urmare caloriferele au rămas reci. În ultimele două nopți, temperaturile în Timișoara s-au apropiat de zero grade Celsius.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio, apoi a intrat „în pâine”, cu un program full-time, la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. De atunci și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Octombrie 2021 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.