Prețul motorinei în România a stabilit un nou record. Potrivit datelor Peco-online, pe 26 octombrie, în România a fost înregistrat un prețul mediu al motorinei de 6,39 lei pe litru.

Prețul motorinei în România, un nou record

O valoare asemănătoare a fost înregistrată pe 1 aprilie 2014, când pentru un litru de motorină prețul era de 6,36 lei, potrivit datele ZF. Față de luna trecută, pretul mediu al motorinei a crescut cu 8.7%, prin urmare o aprovizionare cu 50 de litri costă astăzi cu 25,5 lei mai mult decât în urmă cu o lună.

La începutul lunii octombrie, și benzina a înregistrat un record. Prețul pentru un litru de combustibil era de 6,09/litru. Între timp, valoarea a continuat să crească.

Prețul benzinei și motorinei în marile orașe din țară

La moment, cea mai ieftină benzină în București costă 6,22 lei pe litru, iar cea mai ieftină motorină 6,35 lei/litru. Valoarea GPL este de cel puțin 3,25 lei pe litru. Și în alte orașe din țară, prețurile cele mai mici la combustibi sunt asemănătoare cu cele din Capitală.


  • Cluj Napoca: 6,22 lei litrul de benzină, 6.27 litrul de motorină, 3,28 lei litrul de GPL.

  • Timișoara: 6,23 lei litrul de benzină, 6,32 litrul de motorină, 3,29 litrul de GPL.

  • Iași: 6,24 lei litrul de benzină, 6,30 lei litrul de motorină, 3,29 litrul de GPL.

  • Constanța: 6,25 lei litrul de benzină, 6,28 litrul de motorină, 2,80 litrul de GPL.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Octombrie 2021 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.