Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru a menționat faptul că valul 4 al pandemiei de coronavirus în România a avut un impact colosal asupra cetățenilor. Această criză sanitară i-a determinat pe români să se trezească și să privească lucrurile așa cum sunt ele.

Nelu Tătaru, despre valul 4 al pandemiei de Covid-19 în România

Tătaru susține că există o armă împotriva pandemiei și aceea este vaccinul anti-Covid. Dacă oamenii se vor vaccina și vor respecta măsurile de siguranță impuse de autorități, există probabilitatea să avem parte de sărbători de iarnă fără limitări în acest an.

”Nu putem defila cu aceleaşi arme ca în 2020, când încercam să aflăm ceva despre pandemie. Acum cunoaştem şi avem la îndemână ceva ce nu exista atunci, sens în care observăm că vaccinarea este de bun augur. Păstrând acest ritm şi respectând măsurile, ne vom aşeza pe un platou al infectărilor şi, astfel, sperăm să putem avea parte de sărbători liniştite de iarnă.”, a scris pe pagina sa de Facebook, Nelu Tătaru.

Efectele valului 4 de COVID-19 asupra românilor

Fostul ministru al Sănătăţii susține că valul 4 al pandemiei i-a determinat pe români să se trezească, să arate şi să privească realitatea aşa cum este ea: dură, nedistorsionată şi necontaminată de persoane cu păreri neavizate.

”Joaca de-a populismul nu îşi are locul, mai ales atunci când este vorba despre viaţă şi moarte. Din păcate, în ultimul timp, tot mai des, a devenit ”o joacă" ce implică prea mulţi oameni nevinovaţi şi creduli. Cei care acum câteva săptămâni apostrofau că vrem să luăm măsuri să evităm atâta suferinţă şi pierderi de vieţi omeneşti…vor fi tot cei care vor apostrofa că nu am făcut ce trebuia făcut”, a mai scris Nelu Tătaru.

Citeste si:
Rafila: „Au sosit primele doze de vaccin cu noua formulă contra...
Rafila: „Au sosit primele...

Tătaru menționează că oamenii au „arme” cu care pot lupta împotriva coronavirusului, și anume vaccinul, masca de protecţie, distanţarea socială, dezinfectantul, însă aceștia trebuie să le și utilizeze.

Apelați la medicul de familie în cazul în care nu vă simțiți bine

Fostul ministru îi îndeamnă pe toți cei care prezintă careva simptome sau care nu se simt bine să contacteze medicul de familie și să urmeze indicațiile acestuia.

”Pandemia nu se tranşează în spitale. Spitalul ar trebui să fie ultima verigă la care se apelează, astfel încât să nu mai existe supraaglomerare şi oameni care aşteaptă o şansă la viaţă. Trebuie să avem mai multă grijă la cauză, iar apoi să tratăm efectul”, a mai afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

Citeste si:
Natalitatea în România, cel mai scăzut nivel din ultimii 134 de ani
Natalitatea în România, cel...

Tătaru, despre viitorul ministru al Sănătății

Tătaru este de părere că portofoliul de la Sănătate are nevoie de un profesionist, nu doar de un politician. Toate acestea, după ce Nicolae Ciucă încearcă să întocmească lista miniștrilor pentru viitorul Guvern.

”Sănătatea are nevoie de un profesionist, nu doar de un politician, mai ales acum, când suntem în plină criză sanitară, când numărăm morţii, când privim neputincioşi imaginile tragice cu întreg corpul medical epuizat, cu familii care-şi pierd părinţii şi copii care rămân orfani…”, a mai scris Tătaru.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.