Primăria municipiului Botoşani va sprijini financiar familiile cu venituri reduse ai căror copii au probleme oftalmologice, acordând acestora vouchere pentru achiziţia de ochelari, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi discutat în şedinţa de joi a Consiliului Local.

Primăria Botoșani oferă tichete pentru elevii cu probleme de vedere pentru a-și procura ochelari

Iniţiativa primarului Cosmin Andrei prevede "acordarea unor beneficii de asistenţă socială din bugetul local, sub formă de tichete de sprijin în valoare de 500 de lei, pentru confecţionarea unei perechi de ochelari de vedere, preşcolarilor şi elevilor din municipiul Botoşani pentru facilitarea accesului la educaţie".

Potrivit proiectului, acordarea tichetelor va fi condiţionată de îndeplinirea simultană a mai multor condiţii, cum ar fi: beneficiarii sunt persoane cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani, cu domiciliul stabil în municipiul Botoşani, preşcolari şi elevi, încadraţi în sistemul de învăţământ de stat; venitul net mediu lunar pe membru de familie, pentru familia beneficiarului, realizat în luna anterioară celei în care s-a înregistrat cererea, este de maxim 1,6 ISR (Indicatorul Social de Referinţă).

Pot beneficia mai mulți copii din familie dacă este cazul

Tichetele de sprijin se acordă la solicitarea scrisă a reprezentantului legal. De acest sprijin pot beneficia unul sau mai mulţi copii ai unei familii.

Valoarea nominală a tichetelor de sprijin se stabileşte anual, în funcţie de numărul de solicitări şi rezultatul evaluării acestora, cu încadrarea în bugetul alocat acţiunii, informează Agerpres.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Octombrie 2021 - 05 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.