O femeie din Zalău a înființat un adăpost pentru pisicile abandonate în pragul sezonului rece chiar în demisolul casei sale. Doritorii pot adopta orice felină pentru a-i oferi o nouă casă și o familie.

 

Acest tip de adăpost este printre puținele din țară și primul din judetul Sălaj. Inițiativa a fost posibilă după ce o voluntară s-a oferit să acorde un spațiu pentru animăluțele rămase pe drumuri. În demisolul femeii acum se află adăpostul pentru pisici. Felinele acum au parte de îngrijire, căldură și hrană, iar salvatorii acestora speră că patrupedele să fie pe rând adoptate pentru a se bucura de dragostea din familii.

Lavinia este o salvatoare e animale abandonate de ani buni. Pentru că sezonul rece este la un pas distanță, femeia împreună cu soțul ei a decis să ofere demisolul casei unei asociații pentru protecția animalelor drept spațiu pentru adăpostul pisicilor abandonate.

Am văzut foarte multe pisicuțe care erau fără niciun ajutor, voluntarii sunt puțini, nu se descurcă, nu au avut un spatiu unde să le țină și ne-am oferit să ajutăm. Noi sperăm că o să ne ajute lumea din oraș cu mâncare, cu ce le mai lipsește la pisicuțe”, a spus Lavinia Țolca, Asociația Little Mary, potrivit stirileprotv.ro.

Felinele așteaptă să fie adoptate

Acum pisicuțele sunt alintate cu mâncare, căldură, joacă și perne pufoase croșetate chiar de Lavinia. Sunt ferite de orice pericol și se bucură de condițiile în care traiesc.

E ca un rai pentru pisici, un loc care cred că nici ele nu și-ar fi imaginat că ar putea exista, au și condiții, căldură, de toate”, a spus Cristina Corb, voluntar.

Dacă cineva are acasă copii și iubesc animalele ar fi frumos să adopte”, a menționat Anca Boita, voluntar.

Pisicile se vor afla în adăpost până când fiecare dintre ele își vor găsi un stăpân, fenomen mai puțin practicat la noi în țară. Cele mai multe feline sunt adoptate în țări precum Germania sau Luxemburg. Voluntarii asociației intenționează să extindă adăpostul cu ajutorul donațiilor pe care le primesc de la oamenii de rând.

Citeste si:
Opt urgențe veterinare frecvente în cazul câinilor și al pisicilor
Opt urgențe veterinare...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.