Un bărbat de 60 de ani din București, trimis în judecată pentru tentativă de agresiune sexuală după ce a încercat să își sărute cu forța o vecină, în lift, a fost declarat nevinovat de Judecătoria Sectorului 5. În motivarea hotărârii, instanța a arătat că individul nu se face vinovat de acuzațiile aduse împotriva sa. 

 

Sărutul cu forța nu e agresiune în România

O femeie din București l-a reclamat la Poliție pe vecinul ei de bloc, în august 2020, care a agresat-o în lift, încercând să o sărute. Când se întorcea de la cumpărături, femeia s-a intersectat la urcarea în lift cu vecinul ei, care se întorcea acasă după ce și-a plimbat câinele. În momentul când cei doi au urcat în ascensor, bărbatul a prins-o pe femeie cu palmele de cap și bărbie, s-a aplecat către aceasta și a încercat să o sărute.

Femeia s-a opus, iar individul a renunțat și a dat să o liniștească. După incident, victima și-a anunțat fratele, iar împreună au mers la Poliție și au depus plângere. Audiat, acuzatul a declarat că „nu își explică comportamentul său”.

Judecătoria Sectorului 5 a dispus achitarea sa și a reținut în sentință că faptele, așa cum au fost descrise de femeie, sunt reale. Însă, judecătorul a considerat că fapta bărbatului nu este infracțiune.

Motivarea judecătorului

„Din probele administrate nu rezultă cu certitudine în primul rând locul în care inculpatul a dorit să o sărute pe persoana vătămată și mai ales felul sărutului pe care inculpatul dorea să-l comită. Instanța apreciază că în lipsa acestor elemente importante nu poate aprecia dacă prin acțiunea inculpatului s-ar fi putut obține o satisfacție sexuală.

Un simplu sărut sau unul aplicat pe gură fără introducere limbii inculpatului, în cavitatea bucală a persoanei vătămate nu poate conduce, în opinia instanței la obținerea unei satisfacții sexuale.

Citeste si:
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București
Un nou magazin Victoria’s...

Instanța apreciază că și în situația în care inculpatul ar fi dorit efectuarea unui sărut prin introducerea limbii în cavitatea bucală în lipsa și a altor acte de mângâiere a unor zone erogene nu poate conduce la obținerea satisfacției sexuale”, se arată în motivarea Judecătoriei Sectorului 5.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Octombrie 2021 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.