Un bărbat de 60 de ani din București, trimis în judecată pentru tentativă de agresiune sexuală după ce a încercat să își sărute cu forța o vecină, în lift, a fost declarat nevinovat de Judecătoria Sectorului 5. În motivarea hotărârii, instanța a arătat că individul nu se face vinovat de acuzațiile aduse împotriva sa. 

 

Sărutul cu forța nu e agresiune în România

O femeie din București l-a reclamat la Poliție pe vecinul ei de bloc, în august 2020, care a agresat-o în lift, încercând să o sărute. Când se întorcea de la cumpărături, femeia s-a intersectat la urcarea în lift cu vecinul ei, care se întorcea acasă după ce și-a plimbat câinele. În momentul când cei doi au urcat în ascensor, bărbatul a prins-o pe femeie cu palmele de cap și bărbie, s-a aplecat către aceasta și a încercat să o sărute.

Femeia s-a opus, iar individul a renunțat și a dat să o liniștească. După incident, victima și-a anunțat fratele, iar împreună au mers la Poliție și au depus plângere. Audiat, acuzatul a declarat că „nu își explică comportamentul său”.

Judecătoria Sectorului 5 a dispus achitarea sa și a reținut în sentință că faptele, așa cum au fost descrise de femeie, sunt reale. Însă, judecătorul a considerat că fapta bărbatului nu este infracțiune.

Motivarea judecătorului

„Din probele administrate nu rezultă cu certitudine în primul rând locul în care inculpatul a dorit să o sărute pe persoana vătămată și mai ales felul sărutului pe care inculpatul dorea să-l comită. Instanța apreciază că în lipsa acestor elemente importante nu poate aprecia dacă prin acțiunea inculpatului s-ar fi putut obține o satisfacție sexuală.

Un simplu sărut sau unul aplicat pe gură fără introducere limbii inculpatului, în cavitatea bucală a persoanei vătămate nu poate conduce, în opinia instanței la obținerea unei satisfacții sexuale.

Citeste si:
Jessie J vine în premieră la București la Unforgettable Festival
Jessie J vine în premieră la...

Instanța apreciază că și în situația în care inculpatul ar fi dorit efectuarea unui sărut prin introducerea limbii în cavitatea bucală în lipsa și a altor acte de mângâiere a unor zone erogene nu poate conduce la obținerea satisfacției sexuale”, se arată în motivarea Judecătoriei Sectorului 5.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Octombrie 2021 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.