Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a anunţat că începând de astăzi, localitatea Brănişca intră în carantină, după ce rata de infectare a cazurilor de Covid-19 a depăşit 40 la mia de locuitori.

Localitate din România cu rata de infectare 41 la mie, în carantină

Potrivit DSP Hunedoara, carantina este valabilă pentru o perioadă de 14 zile, începând de luni, 25 octombrie.

„Având în vedere numărul crescut de cazuri la nivelul localităţii Brănişca, începând cu data de 25.10.2021, ora 08.00 va fi instituită carantina zonală pentru o perioadă de 14 zile”, a anunţat luni pe pagina de Facebook, DSP Hunedoara.

Potrivit informațiilor oferite luni de Grupul de Comunicare Strategică, în localitatea Brănişca din judeţul Hunedoara rata de infectare a cazurilor de Covid-19 a înregistrat 40,08 la mia de locuitori, aceasta fiind cea mai mare incidență din ţară. Următoarele cele mai mari incidențe au fost înregistrate la Ciulniţa, judeţul Ialomiţa, cu o rată de 26,83, şi Tunari, judeţul Ilfov, cu 25,43 la mie.

Bilanț COVID-19 - 25 octombrie 2021. Situația epidemiologică din ultimele 24 de ore

Până astăzi, 25 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.571.115 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 7.275 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.331.225 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.187 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 152 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Octombrie 2021 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.