Polonia va trimite o echipă medicală în România pentru a ne oferi o mână de ajutor în apriga luptă cu pandemia de coronavirus. Anunțul despre această decizie a fost făcut de premierul polonez, Mateusz Morawiecki.

O echipă de medici din Polonia vor veni în ajutorul medicilor români

”Din cauza situației extrem de dificile din România, cauzată de COVID-19, după consultările cu președintele României Klaus Iohannis și prim-ministrul Florin Cîțu, am decis să trimitem o misiune medicală în România. Să trecem împreună peste asta!”, a anunțat șeful executivului polonez, într-o postare pe Twitter.

În ultima perioadă, situația epidemiologică din țara noastră a devenit tot mai alarmantă, după ce numărul de noi cazuri de infectare cu Covid-19 a explodat de la o zi la alta, numărul deceselor înregistrează zilnic noi recorduri, iar spitalele nu mai fac față numărului de bolnavi.

România a activat Mecanismul de Protecție Civilă al UE

Autoritățile române au activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene, iar mai multe țări au venit în ajutor. Din cauza lipsei de paturi libere în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, mai mulți bolnavi au fost transferați la spitalele de peste hotare.

Recent, echipe de medici din Republica Moldova și Danemarca au venit în ajutorul României pentru a oferit o mână de ajutor în aceste momente critice, iar mai multe țări din UE au trimis echipamente medicale și tratamente pentru virusul COVID-19, necesare pentru tratarea bolnavilor.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Octombrie 2021 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.