Rata de infectare din Capitală a înregistrat o ușoară scădere duminică - 16,38 la mia de locuitori. Este a doua zi consecutiv în care incidența este în scădere, potrivit datelor publicate de Direcţia de Sănătate Publică.

Incidența din Capitală, în scădere pentru a doua zi

Potrivit DSP București, duminică a fost raportată o incidență COVID în Capitală de 16,38 la mie, în scădere față de 16,53, înregistată sâmbătă. Este a doua zi la rând în care rata de infectare din București raportează o scădere, după ce vineri a fost de 16,54 la mie.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea INSP de a introduce carantina în București și județul Ilfov. Anterior, această propunere a fost respinsă și de grupul tehnico-științific din subordinea CNSU.

Însă, comitetul a decis intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. Incidenţa COVID din Capitală a trecut de 6 la mia de locuitori pe 29 septembrie.

Ce restricții intră în vigoare de luni

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a susținut o conferință de presă, la scurt timp după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat lista de restricții care urmează să fie adoptate de guvern. Certificatul verde nu este necesar pentru acces în magazinele alimentare și în farmacii, dar este obligatoriu pentru a putea intra în mall-uri. Parlamentul va decide dacă și angajații (inclusiv cei de la stat) au nevoie să se vaccineze sau să se testeze pentru acces la locul de muncă.

Totodată, au fost introduse restricții la magazine, limitarea programului între orele 5 – 21, iar de la ora 22, pe întreg teritoriul țării va fi interzisă circulația, cu excepția persoanelor vaccinate sau a celor trecute prin boală (dar și a celor care merg la muncă sau au urgențe medicale).

Citeste si:
Peste 300.000 de infectări cu COVID-19 în Germania de la începutul...
Peste 300.000 de infectări cu...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.