Sâmbătă, rata de incidenţă COVID-19 din Capitală, calculată la 14 zile a ajuns la 16,53 cazuri la mia de locuitori, potrivit site-ului Direcţiei de Sănătate Publică.
 

Incidența COVID în București

Potrivit DSP București, astăzi s-a înregistrat o incidență COVID de 16,53 la mie, față de rata de 16,54 raportată vineri.

Joi, incidența a fost de 16.50, miercuri s-a înregistrat o incidență de 16,51, iar marți - 16,44.

Ce restricții intră în vigoare de luni

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a susținut o conferință de presă, la scurt timp după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat lista de restricții care urmează să fie adoptate de guvern. Certificatul verde nu este necesar pentru acces în magazinele alimentare și în farmacii, dar este obligatoriu pentru a putea intra în mall-uri. Parlamentul va decide dacă și angajații (inclusiv cei de la stat) au nevoie să se vaccineze sau să se testeze pentru acces la locul de muncă.

Totodată, au fost introduse restricții la magazine, limitarea programului între orele 5 – 21, iar de la ora 22, pe întreg teritoriul țării va fi interzisă circulația, cu excepția persoanelor vaccinate sau a celor trecute prin boală (dar și a celor care merg la muncă sau au urgențe medicale).


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Octombrie 2021 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.