O delegație a OMS a sosit în România pentru a analiza situația pandemică creată de virusul COVID-19. Reprezentantul OMS, Heather Papowitz, a participat vineri la maratonul vaccinării de la Bucureşti.

Reprezentantul OMS în România, la maratonul de vaccinare din Capitală

Reprezentantul OMS în România, Heather Papowitz, a participat vineri maratonul vaccinării de la Bucureşti. Aceasta a venit în țară pentru a analiza situația disperată creată de pandemia de coronavirus.

La momentul actual, România este pe primul lor la numărul deceselor în Europa și penultimul loc la vaccinarea populației. Papowitz a spus că susține și încurajează populația să se vaccineze anti-Covid-19 pentru a putea scăpa cât mai rapid de pandemie.

„Susţin vaccinarea, mama, tata, sora mea, nepoţii mei, toată lumea este vaccinată în jurul meu. Băiatul meu de 14 ani a fost vaccinat, am vrut să-i ofer oportunitatea la o viaţă sănătoasă… În continuare mă protejez, port mască peste tot”, a declarat Heather Papowitz.

Ministrul Sănătății a participat la maratonul vaccinării

La evenimentul de astăzi a participat și ministrul Sănătății, Cseke Attila.

„Este o creştere importantă care trebuie valorificată în urmă zile şi săptămâni… Imunizarea intervine la trei săptămâni de la prima doză, oamenii să vină la vaccinare şi să păstrăm măsurile de protecţie, în special masca va fi obligatorie… Cea mai uşoară formă de mulţumire către personalul medical este vaccinarea”, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Un maraton pentru vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este organizat, de vineri până luni, în şase centre din Bucureşti. Lansarea oficială a maratonului a avut loc vineri la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor.

Citeste si:
Natalitatea în România, cel mai scăzut nivel din ultimii 134 de ani
Natalitatea în România, cel...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Octombrie 2021 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.