Orașul Focșani a intrat în carantină din noaptea de joi spre vineri, după ce rata de infectare COVID-19 a trecut de 7,5 la mia de locuitori.

Orașul Focșani a intrat în carantină

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a decis carantinarea orașului după ce rata de infectare din municipiul reşedinţă a înregistrat o incidență de 7,72 cazuri la mia de locuitori. Decizia a intrat în vigoare începînd cu ora 0.00.

Prin urmare, toţi focşănenii sunt obligați să poarte mască pe stradă şi să aibă asupra sa declaraţie pe pe proprie răspundere, dacă intenționează să iasă din case între orele 20-5.00, în cazul în care nu sunt vaccinaţi ori nu au un certificat care să ateste că au fost deja infectați cu virusul COVID-19. Persoanele vaccinate trebuie să aibă la ele certificatul verde.

Noi măsuri propuse pentru orașul Focșani

Joi, prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, i-a cerut primarului municipiului Focşani, Cristi Misăilă, să întreprindă urgent măsuri noi pentru a stopa creșterea numărului de infectări COVID-19 și pentru a evita un scenariu tragic.

Prefectul cere edilului Focşaniului să organizeze centre de testare gratuită a populaţiei, să deschidă noi centre de vaccinare dar şi derulare a unei campanii vizibile şi eficiente cu privire la importanţa vaccinării. Totodată, autoritățile vor verifica dacă se respectă restricțiile impuse pentru a reduce infectarea cu coronavirus.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Octombrie 2021 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.