Regina Elisabeta a II-a a fost internată pentru o noapte în spital pentru efectuarea unor verificări preliminare, iar acum se află la Castelul Windsor, a anunţat Palatul Buckingham, potrivit BBC.

Regina Elisabeta a fost internată în spital pentru o noapte

„După sfatul medical de a se odihni câteva zile, regina a mers la spital miercuri după-amiază pentru unele investigaţii preliminare, revenind la Castelul Windsor la prânz şi se găseşte într-o stare bună”, a transmis Palatul Buckingham, joi noapte.

Miercuri a fost anunțat faptul că regină anulează o călătorie în Irlanda de Nord şi se conformează sfaturilor medicilor de a se odihni timp de câteva zile, după ce a avut un program încărcat.

Regina a fost adusă cu maşina la spitalul Edward VII din Marylebone, ce se află la 32 de kilometri distanță de Windsor, şi a fost consultată de medicii specialişti.

Motivele internării reginei

Potrivit BBC, consultațiile medicale nu au legătură cu virusul COVID-19. Internarea temporară a reginei a fost din motive practice, iar suverana a revenit la reședință joi după-amiază.

După o perioadă de 8 ani, este prima dată când regina își petrece noaptea în spital. În 2013, suverana a avut simptome de gastroenterită. Potrivit informaţiilor oficiale, calendarul de angajamente al reginei pentru luna octombrie are în program cel puţin 16 evenimente.

Este planificat ca regina să conducă o delegaţie regală la COP 26 de la Glasgow, conferinţă privind problemele climatice care vor avea loc peste două săptămâni. Elisabeta a II-a are 95 de ani şi este cel mai longeviv suveran din istoria Marii Britanii.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Octombrie 2021 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.