O parte dintre pacienţii internaţi în Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti sunt transferaţi cu ambulanţele către alte unităţi medicale, după ce a apărut o defecţiune la staţia de oxigen a spitalului, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.

Stația de oxigen din Spitalul din Târgu Cărbuneşti s-a defectat

Potrivit acestuia, la nivelul judeţului a fost activat planul roşu, toate forţele şi mijloacele de intervenţie fiind direcţionate la faţa locului.

"Sunt identificate sursele de oxigen disponibile de la celelalte spitale din judeţ pentru a fi redistribuite către spitalul din Târgu Cărbuneşti. A fost solicitat sprijin din judeţele învecinate. În acest moment, o parte dintre pacienţi sunt transportaţi cu ambulanţele către alte spitale", a spus Florin Chisim.

În secţia ATI a Spitalului din Târgu Cărbuneşti, unitate suport COVID-19, sunt internaţi 15 pacienţi. Până în prezent nu se ştiu cauzele defecţiunii.

Pacienții sunt transferați spre alte unități medicale din apropiere

Din cadrul ISU Gorj se deplasează în sprijin la spitalul din Târgu Cărbuneşti 2 autospeciale pentru transport victime multiple şi 4 ambulanţe SMURD, cu 16 butelii cu oxigen, informează IGSU.

Totodată, din judeţele limitrofe acţionează următoarele resurse: ISU Mehedinţi - 3 ambulanţe SMURD; ISU Hunedoara - 1 autospecială pentru transport victime multiple; ISU Dolj - 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 ambulanţă SMURD şi ISU Vâlcea - 1 microbuz, 2 ambulanţe SMURD.

Mijloacele dislocate transportă în total 67 de butelii de oxigen, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.