Un bărbat din Republica Moldova a trecut râul Prut înot și a ajuns în România. Acesta intenționa să ajungă în Austria, însă a fost prins de Poliția de Frontieră Fălciu din Vaslui.

A trecut Prutul înot pentru a ajunge în România

Potrivit Vremea Nouă, moldoveanul a declarat că intenționa să ajungă tocmai în Austria. În urma cercetărilor efectuate de poliția vamală, bărbatul în vârstă de 43 de ani, cetățean al Republicii Moldova a încercat să intre ilegal pe teritoriul României, traversând înot râul Prut.

Bărbatul a mai declarat că intenționa să ajungă în Austria, unde să-și găsească un loc de muncă și că a ales să treacă ilegal frontiera de stat deoarece nu posedă documente legale pentru trecerea frontierei”, a precizat subcomisarul de poliție Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Bărbatul urmează să fie judecat în Republica Moldova

Bărbatul a fost trimis înapoi în Republica Moldova. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, iar moldoveanul urmează să fie judecat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. În baza Acordului de Readmisie, bărbatul a fost preluat de autoritățile de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor”, a punctat Mirică.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Octombrie 2021 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.