Un bărbat în vârstă de 44 de ani a accidentat cu maşina doi agenţi ai Poliţiei Rutiere, când aceștia i-au cerut șoferului să facă testul la alcoolemie deoarece bărbatul mirosea puternic a băutură. Cei doi agenți s-au ales cu traume, iar șoferul a fost pedepsit conform legii.

Un șofer a lovit cu mașina doi polițiști după ce a refuzat să facă testul la alcoolemie

Nicolaie Grosu, în vârstă de 44 de ani, este un om de afaceri din localitatea Huși care a fost condamnat de Judecătoria Huși la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere şi o amendă în valoare de 22.500 de lei pentru ultraj, refuzul și sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

”Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de de 120 de zile la S.C. Parcuri Verzi S.R.L. Huşi/ S.C. Ecosalubrizare Prest S.R.L. Huşi, judeţul Vaslui”, au mai stabilit judecătorii.

Decizia instanţei care a fost pronunţată la data de 12 octombrie nu este una definitivă. În data de 28 iunie 2021, bărbatul a fost oprit în trafic de către agenții de poliţie. Șoferul mirosea puternic a alcool, iar oamenii legii i-au cerut să facă testul la alcoolemie. În acel moment, bărbatul a încercat să fugă, accidentându-i pe cei doi poliţişti rutieri.

Cu ce traume s-au ales cei doi agenți de poliție accidentați de bărbat

Unul dintre polițiști a fost luat efectiv pe capota automobilului condus de omul de afaceri şi a avut noroc să scape cu viață în urma impactului. Celălalt agent de poliție a fost călcat cu roata maşinii pe un picior şi rănit la o mână.

La scurt timp, o patrulă a Jandarmeriei l-a găsit pe bărbat, însă acesta a refuzat categoric să fie transportat la spital pentru a i se preleva probele biologice pentru stabilirea gradului de alcoolemie.

Într-un final, omul de afaceri a fost testat alcoolscopic, rezultatele depistând o alcoolemie de 1,28 mg/l în aerul expirat. Nicolaie Grosu a fost arestat preventiv şi în prezent se află în Penitenciarul Vaslui.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Octombrie 2021 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.