Alexandru Rafila a menționat că Organizația Mondială a Sănătății va veni în România, unde se vor reține, probabil, două luni. Delegația va veni pe fonul situației alarmante a pandemiei de coronavirus din țară.

Rafila, despre delegația OMS din România

Alexandru Rafila a menționat că experții OMS se vor afla în țară în urma acordului autorităților.

„Bineînțeles, în funcție de necesități, de evoluția situației și de solicitarea autorităților române... Ei (n.red. experții OMS) nu pot rămâne într-o țară decât la solicitarea și cu acceptul autorităților din țara respectivă.", a spus Alexandru Rafila pentru Antena 3.

Motivul prezenței delegației OMS în țară

Vicepreședintele PSD a mai menționat că prezența echipei OMS în România este motivată de situația epidemiologică gravă din țara noastră.

”E cea mai gravă din Europa (n.r. situația). Biroul Regional pentru Europa are 53 de state membre, iar în România situația este cea mai gravă. Avem cea mai mică acoperire vaccinală probabil dintre statele membre, avem numărul cel mai mare de cazuri și mortalitatea cea mai mare.”

„România este responsabilă cu implementarea sugestiilor experților”

De asemenea, Alexandru Rafila a ținut să accentueze faptul că nu se discută despre o impunere a unei persoane sau a unei proceduri.

România "este beneficiară a asistenței tehnice, dar este și responsabilă cu implementarea programelor sau sugestiilor experților”, a mai declarat reprezentantul României la OMS.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Octombrie 2021 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.