Postarea Arhiepiscopiei Tomisului face ravagii pe internet. Credincioșii sunt anunțați prin mesaj că, mai nou, pot trimite pomelnice și donații online prin intermediul sistemului PayPal. 

Pomelnice plătite prin PayPal

Nici pandemia cu noile sale reguli de trai nu poate opri mintea să gândească noi soluții pentru ca instituțiile să supraviețuiască. Slujbele bisericii au început să fie difuzate online, iar din ce în ce mai mulți enoriași din afara Arhiepiscopiei Tomisului au început să le urmărească, așa că o parte dintre aceștia au solicitat conducerii să găsească o metodă modernă prin care să poată să transmită donații către Arhiepiscopie.

A fost găsită o aplicație online și, dat fiind că tehnologia a permis și un text odată cu donația făcută, biserica a oferit posibilitatea credincioșilor de a-și scrie numele, pentru a fi pomenite la altarul Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța, la slujbele de acolo.

„Puteți trimite prin PayPal, accesând linkul de mai jos. În cadrul donației puteți include câteva nume pentru a fi pomenite la slujbe, în secțiunea „Add Note”, este mesajul notat pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Mesajul a stârnit vâlvă în mediul online. „Dacă vreți să treceți la alt nivel, puteți accepta transferuri în crypto”/ „Să nu vă îndoiți nicio clipă că preotul nu va pronunța toate numele atașate tranzacției, că-l vede ăl de sus și e păcat de moarte, maică!”/„S-a descoperit de curând pe un pergament lăsat de Arsenie Boca, că pe viitor, Biserica va accepta ca donații și metoda de plată pentru contribuții, BITCOIN”, sunt câteva dintre comentariile oamenilor.

Prin intermediul link-ului menționat de prelați în postare, credincioșii pot dona cât vor, dar sunt și opțiuni de 5, 10 sau 50 de euro. În plus, există și două variante prin care oamenii pot duce la capăt plata: prin PayPal sau cu ajutorul unui card. La final, trebuie selectată țara în care locuiți, datele personale și ale cardului. Pe platformă, înainte de celelalte detalii, apare notița: „Nu putem emite fără ajutorul ascultătorilor. „Frate ajutat de frate - cetate întărită” (Pilde 18:19) DONEAZĂ AICI”.

Citeste si:
ÎPS Teodosie, spovedanie înainte de Crăciun. De ce șoferul lui a...
ÎPS Teodosie, spovedanie...

Banii ajung la radioul unde ÎPS Teodosie are emisiune săptămânală

La postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie are o emisiune săptămânală, în ziua de joi, în care răspunde întrebărilor ascultătorilor. De la acest microfon, ierarhul a lansat mai multe afirmații controversate, de pildă: „Este mare păcat să te rogi într-o biserică catolică”, „La noi Lumina vine, la ei nu”, „Femeia a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, „Nu vă vaccinați”.

Foto: Facebook


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Octombrie 2021 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.