Un cutremur cu magnitudine 6,6 s-a produs, vineri, în largul coastelor localității Buala, în zona centrală a Insulelor Solomon, a anunțat Institutul american de geofizică (USGS).

Cutremur cu magnitudinea 6,6 s-a produs în largul Insulelor Solomon

Seismul a avut epicentrul la o adâncime de 33 de kilometri, la circa 155 de kilometri vest-sud-vest de Buala, conform USGS. Autoritățile nu au raportat pagube materiale. Centrul de avertizare pentru tsunami din Oceanul Pacific a indicat într-un comunicat că, potrivit datelor disponibile, nu se preconizează un tsunami provocat de această mișcare a plăcii tectonice.

Insulele Solomon sunt situate în partea central-vestică a Oceanului Pacific, între Papua-Noua Guinee, Marea Solomon și Arhipelagul Vanuatu. Acestea sunt de origine vulcanică și fac parte din Cercul de Foc al Pacificului. Insulele sunt afectate des de cutremure și de activitatea vulcanică.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Octombrie 2021 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.