Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunțat că cel mai mare procent de persoane vaccinate anti-COVID-19 se regăsește în statul insular Palau din Pacific. Țara îndeamnă și populația altor state să se vaccineze pentru a contribui la stoparea pandemiei.

Țara cu 99% din populație vaccinată anti-COVID-19

Potrivit CICR, 99% din populaţia statului Palau cu vârsta peste 12 ani a fost complet vaccinată împotriva COVID. În total, au fost imunizate 16.152 de persoane.

Palau este un arhipelag alcătuit din 500 de insule ce se găsește în vestul Oceanului Pacific și ocupă primul loc în lume după rata de vaccinare a populației. În Portugalia, rata de vaccinare este de 80% din totalul de o populaţie de 10 milioane de locuitori.

State cu cele mai puține cazuri de vaccinare anti-COVID

În alte state mici din aceeași regiune s-a înregistrat un procent extrem de scăzut privind populația vaccinată anti-COVID din cauza problemelor de aprovizionare şi a oamenilor care au refuzat să se imunizeze. Mai puţin de 10% din populaţiile Insulelor Solomon (650.000 de locuitori) şi Kiribati (119.000 de locuitori) au fost vaccinați cu schema completă.

În Papua Noua Guinee, stat ce se află la 150 km la nord de Australia, mai puţin de 1% din populaţie este complet imunizată. Statul Palau nu este singura ţară din Pacific care bate recordul la ratele de vaccinare. În Insulele Cook (17.000 de locuitori), rata de vaccinare a populației a ajuns la 96%, în timp ce în Fiji (896.000 de locuitori), 96% din cetățeni sunt vaccinați cu o singură doză, potrivit CICR.

Citeste si:
Reprezentantul OMS la Bucureşti: „Susţin vaccinarea; în continuare...
Reprezentantul OMS la...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.