Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunțat că cel mai mare procent de persoane vaccinate anti-COVID-19 se regăsește în statul insular Palau din Pacific. Țara îndeamnă și populația altor state să se vaccineze pentru a contribui la stoparea pandemiei.

Țara cu 99% din populație vaccinată anti-COVID-19

Potrivit CICR, 99% din populaţia statului Palau cu vârsta peste 12 ani a fost complet vaccinată împotriva COVID. În total, au fost imunizate 16.152 de persoane.

Palau este un arhipelag alcătuit din 500 de insule ce se găsește în vestul Oceanului Pacific și ocupă primul loc în lume după rata de vaccinare a populației. În Portugalia, rata de vaccinare este de 80% din totalul de o populaţie de 10 milioane de locuitori.

State cu cele mai puține cazuri de vaccinare anti-COVID

În alte state mici din aceeași regiune s-a înregistrat un procent extrem de scăzut privind populația vaccinată anti-COVID din cauza problemelor de aprovizionare şi a oamenilor care au refuzat să se imunizeze. Mai puţin de 10% din populaţiile Insulelor Solomon (650.000 de locuitori) şi Kiribati (119.000 de locuitori) au fost vaccinați cu schema completă.

În Papua Noua Guinee, stat ce se află la 150 km la nord de Australia, mai puţin de 1% din populaţie este complet imunizată. Statul Palau nu este singura ţară din Pacific care bate recordul la ratele de vaccinare. În Insulele Cook (17.000 de locuitori), rata de vaccinare a populației a ajuns la 96%, în timp ce în Fiji (896.000 de locuitori), 96% din cetățeni sunt vaccinați cu o singură doză, potrivit CICR.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Octombrie 2021 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.