Institutul Naţional de Sănătate Publică solicită carantinarea municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov pentru o perioadă de 14 zile din cauza creșterii continue a numărului de infectări cu COVID-19.

INSP cere carantinarea muncipiului București și județului Ilfov

Rata de infectare în Capitală se află într-o continuă creştere, iar astăzi a ajuns la 15,42 la mia de locuitori, faţă de incidența de 15,1 în urmă cu o zi, potrivit informațiilor publicate de Direcţia de Sănătate Publică. Aceasta este declarată cea mai mare incidenţă de la începutul pandemiei.

Conform DSP Bucureşti, rata de infectare înregistrată astăzi este dublu faţă de cea raportată la 1 octombrie, când încidența a ajuns la 7,68. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a introdus obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise.

Restricțiile din Capitală la moment

La moment, în București sunt aplicate următoarele măsuri de protecție anti-COVID-19


  • Se aplică carantina de noapte între orele 20:00 şi 5:00 pentru persoanele nevaccinate. Cei vaccinaţi sau trecuţi prin boală nu au nevoie de declaraţie;

  • Restaurantele şi cinematografele sunt deschise la jumătate din capacitate pentru persoanele vaccinate şi cei trecuţi prin boală;

  • Evenimentele private (nunţi, botezuri) sunt organizate la jumătate din capacitatea sălilor (cel mult 200 de persoane), pentru vaccinaţi şi cei trecuţi prin boală;

  • Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este interzisă;

  • Sălile de sport activează la jumătate din capacitate pentru vaccinaţi şi cei trecuţi prin boală;

  • Activităţile recreative şi sportive sunt desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună şi sunt vaccinate sau trecute prin boală;

  • Magazinele se închid la ora 22:00.


Citeste si:
Gigi Becali: „Eu ies când vreau eu, nu sunt animal să mă bagi în...
Gigi Becali, contra...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Octombrie 2021 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.