Un băiat și o fată, elevi ai unei școli din Târgoviște s-au bătut crunt chiar pe holurile instituției. Colegii celor doi au fost martorii incidentului, însă aceștia nu au intervenit să îi despartă. Ambii elevi provin din familii social vulnerabile.

 

Bătaie între doi elevi ai unei școli din Târgoviște

Bătaia a avut loc la Școala Smaranda Gheorghiu, din Târgoviște, în timpul unei pauze. Un băiat și o fată s-au încăierat chiar sub ochii colegilor lor, care nu au intervenit în nici un fel pentru a-i potoli pe cei doi. Profesorul de serviciu a reușit să îi despartă pe cei doi bătăuși.

„Incidentul a fost regretabil, copiii au fost înainte de a intra la oră. Am avut profesor de serviciu care era în zonă. Era și domnul gardian. Domnul învătător de la care era unul dintre copii a intervenit imediat, a luat legătura cu părinții copiilor, care au constatat că nu s-a întâmplat nimic grav. Ei provin dintr-un mediu în care de obicei așa se joacă ”, a declarat Daniela Năstase, directorul școlii Smaranda Gheorghiu.

Cazul este anchetat de Inspectoratul Școlar

Inspectorul general adjunct al ISJ Dâmbovița a afirmat că deocamdată se analizează întreaga situație pentru a stabili cu exactitate de la ce a pornit totul, ce s-a întâmplat și în funcție de informațiile obținute se vor lua măsuri pentru a asigura un mediu sigur pentru elevi și profesori.

„Deocamdată nu putem vorbi de vina cuiva, trebuie să aflăm ce s-a întâmplat cu exactitate. În cazul în care vom constata abateri vom lua măsurile necesare astfel încât, pe viitor, aşa ceva să nu se întâmple”, a declarat Alexandru Mitru, inspector general adjunct al ISJ Dâmboviţa.

În urma incidentului, cazul este anchetat și de Inspectoratul Școlar. Ambii elevi provin din familii cu probleme, părinții acestora fiind condamnați la închisoare pentru fapte grave. Cei doi se vor alege cu notele la purtare scăzute și pot fi mutați la o altă școală, ca măsură disciplinară.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.