Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienții infectați cu SARS-CoV-2, medicamentul ajungând în 49 spitale din toată țara pentru bolnavii cu forme medii de boală.

Nouă tranșă de Remdesivir, distribuită în spitalele cu bolnavi de coronavirus

Potrivit unei informări informații a Ministerului Sănătății transmise AGERPRES , este vorba despre alte 2.240 de flacoane de Remdesivir de 100 mg dintre cele 24.160 achiziționate printr-un contract subsecvent în urma Acordului-cadru încheiat de Comisia Europeană cu firma producătoare pentru membri.

"Criteriile de repartizare a medicamentului au ținut cont de necesar minim de flacoane / pacient tratat și de numărul pacienților internaționali, confirmă, în secții și în ATI care trebuie administrate" , a menționat ministru.

Ministerul Sănătății anunță în urmă cu o zi că a distribuit o altă tranșă de 5.692 de flacoane de Remdesivir în unități sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-CoV-2.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Octombrie 2021 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.