Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienții infectați cu SARS-CoV-2, medicamentul ajungând în 49 spitale din toată țara pentru bolnavii cu forme medii de boală.

Nouă tranșă de Remdesivir, distribuită în spitalele cu bolnavi de coronavirus

Potrivit unei informări informații a Ministerului Sănătății transmise AGERPRES , este vorba despre alte 2.240 de flacoane de Remdesivir de 100 mg dintre cele 24.160 achiziționate printr-un contract subsecvent în urma Acordului-cadru încheiat de Comisia Europeană cu firma producătoare pentru membri.

"Criteriile de repartizare a medicamentului au ținut cont de necesar minim de flacoane / pacient tratat și de numărul pacienților internaționali, confirmă, în secții și în ATI care trebuie administrate" , a menționat ministru.

Ministerul Sănătății anunță în urmă cu o zi că a distribuit o altă tranșă de 5.692 de flacoane de Remdesivir în unități sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

Citeste si:
Bilanț COVID-19, 18 octombrie 2021. Numărul pacienților de la ATI a...
Bilanț COVID-19, 18 octombrie...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.