Un bărbat cu mască de protecție, șapcă, glugă pe cap și mănuși chirurgicale în mâini a jefuit, miercuri, la prânz, o sucursală BRD din Brăila. Individul a luat o parte din banii găsiți în sertar, în jur de 2.000 de euro, în 20 de secunde, apoi s-a făcut nevăzut.

Jaf la o bancă din Brăila. Hoțul a furat 2.000 de euro după ce i-a înmânat casierei un bilet

Jaful a avut loc pe Șoseaua Buzăului în Brăila, ziua în amiaza mare. Individul a intrat în bancă purtând o mască de protecție pe față, șapcă, cu gluga pe cap și mănuși chirurgicale, semn că nu a vrut să lase urme. Angajata era singură la ghișeu. După câteva momente de ezitare, bărbatul s-a prefăcut că vrea să se așeze pe un scaun, apoi a înconjurat biroul și i-a înmânat casierei un bilet.

În timp ce femeia citea, hoțul a ajuns în spatele ei. Din imaginile surprise de camerele de supraveghere se observă cum acesta a scos din mânecă un obiect cu care a amenințat-o pe lucrătoare. I-a făcut semn către sertarul cu bani, casiera a deschis, iar individul a început să aleagă bancnotele mari. Când angajata s-a întors cu o altă colegă, atacatorul s-a speriat, a dărâmat sertarul și s-a făcut nevăzut.

Autoritățile au fost alertate la ora 14:05 și imediat la fața locului au ajuns criminaliștii. Surse din anchetă, citate de Observator, spun că pe bilet bărbatul i-ar fi scris angajatei să rămână calmă, că nu o să pățească nimic, doar să îi dea banii.

„Astazi (n.r. miercuri), in jurul orei 14:05, o angajata a unei sucursale bancare de pe raza municipiului a sesizat prin apel 112 faptul ca o persoana necunoscuta ar fi sustras din incinta sucursalei o suma de bani, dupa care ar fi fugit”, a transmis Biroul de Presa al IPJ Braila, potrivit debrăila.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Octombrie 2021 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.