Facturile mari la curent au speriat autoritățile locale din Galați. Primăria a decis să monteze becuri cu led pe mai multe străzi din oraș. Deși costă mai mult, municipalitatea consideră că pe termen lung va ieși în câștig.

4 străzi principale din Galaţi, luminate cu peste 500 de LED-uri

Până în acest moment, autoritățile din Galați au decis ca patru străzi principale din oraș să aibă leduri, pentru a reduce consumul la energie electrică cu 70%. Contractul costă în jur de 1.503.555 lei și vizează Bulevardul Marea Unire, Strada Brăila, Strada Navelor și Bulevardul Oțelarilor. Valoarea totală a proiectului este de 1,8 milioane de lei, din care 700.000 reprezintă contribuția de la bugetul local. 12 luni au la îndemână oamenii legii pentru a duce la bun sfârșit proiectul, din care 3 luni pentru proiectare și 9 luni pentru execuție.

„Sistem modern de iluminat pe patru artere importante! Am lansat în licitaţie contractul pentru modernizarea sistemului de iluminat public pe Bulevardul Marea Unire, Strada Brăilei, Strada Navelor şi Bulevardul Oţelarilor, astfel încât vom reduce cu 70% consumul de energie electrică.

Contractul are o valoare estimată de 1.503.555 lei, iar ofertele sunt aşteptate până în data de 22.10.2021”, spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

„Prin implementarea proiectului se urmăreşte reducerea consumului de energie electrică cu minim 70%, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră echivalente (CO 2), alegerea de produse care utilizează mai puţine materii prime, respectiv produse alcătuite din materiale recuperabile în procent ridicat, limitarea poluării luminoase realizând un iluminat de calitate”, precizează municipalitatea.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Octombrie 2021 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.