Un bărbat din Brăila care muncea cu ziua la niște sere a murit la scurt timp după ce a băut un pahar de țuică dintr-o sticlă oferită de șeful lui. I s-a făcut rău brusc, iar când a ajuns la spital, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Diagnosticul a fost de intoxicație cu o substanță necunoscută. Angajatorul susține, însă, că în damigeană nu era decât țuică și că ar fi băut și el din același recipient din care i-a turnat în pahar angajatului.

Misterul se adâncește în cazul bărbatului mort la Brăila, după ce șeful i-ar fi dat să bea un pahar de țuică

Bărbatul de 41 de ani lucra cu ziua la un consătean care avea mai multe sere. Într-o pauză de lucru, șeful i-a oferit să bea dintr-o sticlă, despre care omul spune că înăuntru era doar alcool. Imediat după ce muncitorul a băut, a început să se simtă rău.

„I s-au tăiat picioarele de la genunchi în jos și a căzut jos. Și de atunci, asta e”, a declarat cumnatul victimei.

Angajatorul a alertat autoritățile și a chemat la fața locului o ambulanță, însă nicio autospecială nu a venit timp de aproape o oră. După minute bune de așteptare, l-a urcat pe bărbat în mașină și a plecat cu el la spital, în Făurei, unde lucrătorul a intrat în stop cardio-respirator. A fost transferat apoi la Brăila, însă doctorii nu au mai putut face nimic pentru el.


  • „Ingestie de substanţă necunoscută.

  • A fost adus aici şi recipientul?

  • Nu, nu, nu, nu” - Marian Bunea, manager spital Făurei.

  • „A băut o gură de ţuică. Care a mai băut din acea sticlă aproximativ tot anul.

  • Din aceeaşi sticlă?

  • Din aceeaşi sticlă, da. Şi acelaşi conţinut care am luat dintr-un alt recipient, dintr-un vas mai mare, o damigeană de 10 litri”, Marin Nedelcu, angajator.



Angajatorul, care este și consilier local, recunoaște că posedă și substanțe toxice, concentrate, pe care le folosește în agricultură. Familia victimei nu crede că răposatul ar fi putut avea o astfel de reacție doar de la alcool, așa cum susține șeful bărbatului. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și au ridicat damigeana de țuică din casa afaceristului pentru a verifica dacă băutura este toxică.

Citeste si:
Construcția podului peste Dunăre de la Brăila a intrat în linie...
Construcția podului peste...

„Asistentele aşa au spus. Ce otravă a băut de a ajuns aşa? Nu ştiu, doamnă, spune că ţuică. De la o gură de ţuică nu îi provoacă stop de i-a oprit inima odată”, a declarat cumnatul victimei.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Octombrie 2021 - 08 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.