A fost o ședință inedită la Tribunalul Neamț. Judecătorii au dispus ca șpaga primită de un medic ortoped de la pacienți, trimis în judecată în 2019 pentru luare de mită, să fie vândută. Este vorba despre 187 de pachete de cafea, 130 de pachete de țigări și 129 de sticle cu băuturi spirtoase. Bunurile au fost confiscate de anchetatori în timpul perchezițiilor. Doctorul are dreptul să conteste hotărârea magistraților timp de 10 zile.

Ședință inedită la Tribunalul Neamț. Șpaga primită de medici de la pacienți a fost scoasă la vânzare de judecători

Procesul celor cinci doctori ortopezi de la Spitalul Neamţ, acuzaţi că au condiţionat actul medical în schimbul unor sume de bani, va avea următorul termen de judecată în data de 20 octombrie. În dosar mai sunt încă 18 inculpați, foști pacienți sau rudele acestora, acuzați că au dat șpagă medicilor.

Detalii despre caz

Cinci din cei șase medici ortopezi de la Spitalul Județean Neamț au fost reținuți pentru luare de mită. Aceștia au fost învinovățiți pentru că au luat șpagă pentru dosare de pensionare anticipată, dar și pentru operații. Printre ei se numără și Florin Guță, un medic ortoped care a mai avut probleme cu legea.

El a fost condamnat, în 2015, la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare, tot pentru luare de mită. După ce și-a ispășit pedeapsa, a primit a doua șansă și a fost angajat din nou la Spitalul Județean Neamț, loc în care a comis infracțiunea.

„Am inteles ca sunt luate in considerare bunuri necuvenite şi s-a invocat mita”, spunea atunci directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Alexandru Juncu.

„Voi convoca comitetul director în şedinţă extraordinară. Vrem să asigurăm continuitatea şi starea de echilibru în secţie, ca nu cumva pacienţii să aibă vreo problemă şi nici urgenţele care vin la UPU”, completa managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, Codruț Munteanu.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Octombrie 2021 - 08 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.