Un bărbat în vârstă de 37 de ani a vandalizat statuia lui Samuel von Brukenthal din Piaţa Mare din Sibiu, aruncând peste aceasta vopsea. Făptașul a fost prins de polițiști și amendat, iar statuia a fost curățată în aceeași zi.

Bărbatul care a vandalizat statuia baronului Brukenthal a fost prins

Poliţiştii din Sibiu l-au identificat luni pe bărbatul care sâmbătă dimineaţa a aruncat cu vopsea pe statuia baronul Samuel von Brukenthal, din Piaţa Mare din Sibiu. Camerele de supraveghere din zonă l-au surprins pe bărbat în momentul în care aruncă vopsea peste monument.

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de 37 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu.

Monumentul a fost inaugurat în septembrie

Polițiștii au deschis o anchetă penală, iar cercetările în acest caz continuă și urmează să fie luate măsuri legale în funcţie de prejudiciul comunicat de către partea vătămată, în cazul dat, Muzeul Naţional Brukenthal.

Monumentul baronului a fost inaugurat în septembrie de către preşedintele țării, Klaus Iohannis. Statuia are o înălțime de 3 metri, este fabricată din bronz şi este aşezată pe un soclu din rocă vulcanică din Carpaţi ce cântăreşte 4 tone.

Cine a fost Samuel von Brukenthal

Samuel von Brukenthal a fost un jurist sas, guvernator al Transilvaniei, colecționar de artă și fondator al muzeului din Sibiu care astăzi îi poartă numele.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Octombrie 2021 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.