Cele mai solicitate destinaţii exotice sau mai îndepărtate pentru Revelion de către români sunt Egipt, Mexic, Peru, Panama, Costa Rica, Ecuador & Galapagos, Africa de Sud, Sri Lanka, Maroc şi Tunisia, susţin reprezentanţii unei agenţii de turism, membră a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi International Air Transport Association (IATA).

Pentru ce destinații optează românii în vacanța de iarnă

Ca destinaţii mai apropiate, sunt deja multe rezervări pentru Turcia, Portugalia, Albania, Georgia şi Germania (în special Berlin).

"Românii caută, de sărbători, în general destinaţii calde, însorite, cu acces la mare sau la ocean. De asemenea, preferă destinaţii 'verzi', mai puţin afectate de pandemie, în special atunci când vorbim despre circuite. Pe plan intern, turiştii DAL Travel optează pentru locaţii premium de 4 şi 5 stele, situate în natură, în zone montane sau în zone de turism rural, unde s-au păstrat tradiţiile. (...) Foarte mulţi turişti sunt vaccinaţi şi nu mai întâmpină probleme suplimentare la trecerea graniţelor, iar turiştii nevaccinaţi se orientează în funcţie de constanţa culorii ţărilor de destinaţie. În cazul Românei, ambele categorii de turişti efectuează rezervări, mizând pe faptul că, cel mai probabil, nu vom mai trece printr-un lockdown total sau parţial, aşa cum a fost în iarna anului trecut", susţin reprezentanţii touroperatorului.

Destinații internete preferate de români

Potrivit sursei citate, pentru România, principalele destinaţii premium solicitate de sărbători sunt Poiana Braşov, Valea Prahovei, Sibiu, Maramureş, Bucovina şi Păltiniş.

"Turiştii români preferă să petreacă perioada Crăciunului în familie, dar dacă totuşi vor să călătorească optează pentru locuri din România, în pensiuni care oferă mâncăruri tradiţionale şi unde se pot bucura de tradiţiile locale. Însă de Revelion, aceştia preferă destinaţii exotice, calde, îndepărtate. Conform înscrierilor de până acum, estimăm că pentru sezonul de iarnă - mai ales pentru destinaţiile exotice, vor fi numeroase înscrieri. Se observă o creştere considerabilă a rezervărilor faţă de perioada similară a anului precedent", precizează Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Citeste si:
Cum te acomodezi după concediu: 5 trucuri ușor de aplicat
Cum te acomodezi după...

Topul destinaţiilor externe pentru Revelion

Potrivit rezervărilor DAL Travel, topul destinaţiilor externe pentru Revelion este următorul: Egipt, Panama - Costa Rica, Croazieră de Crăciun & Revelion în Marea Caraibilor, Liban, Sri Lanka, Tunisia, Turcia (Cappadocia), Asia Centrală - Uzbekistan, Mexic şi Africa de Sud. Printre cele mai accesibile oferte de Revelion se numără, ca tarif pentru o persoană, cu cazare şi transport inclus, cele în Paris (540 euro), Turcia - Cappadocia (680 euro), Liban (940 euro), Albania (980 euro), Georgia (1.180 euro), Tunisia (1.290 euro), dar şi Thailanda - Phuket (1440 euro).

"Pentru turiştii cu buget mai mare, cele mai scumpe Revelioane din ofertă sunt pentru Tanzania şi Zanzibar (2.990 euro) care includ însă şi safari, o croazieră de Crăciun şi Revelion în Marea Caraibilor (2.910 euro) dar şi un program în Panama şi Costa Rica (2.895 euro). Fireşte, există oferte personalizate, de lux, care pot avea costuri considerabil mai mari, în funcţie de calitatea serviciilor", se mai precizează în comunicat.

Citeste si:
Altex începe campania Black Friday de iarnă
Altex începe campania Black...

Ce noi destinații explorează oamenii

Totodată, turiştii români au început să prefere destinaţiile exotice şi 'verzi'. În portofoliul DAL Travel au apărut următoarele destinaţii inedite: Pakistan, Togo - Benin - Ghana, Sudan, Islanda cu 'vânătoarea' Aurorei Boreale, Senegal - Gambia, Cuba, Croazieră pe Marea Roşie - Arabia Saudită, Pieţele de Crăciun din Alsacia, Pieţele de Crăciun din Germania, Croazieră Caraibe: Crăciun şi Revelion, Revelion Asia Centrală: Uzbekistan, Revelion Georgia, Revelion Panama - Costa Rica, Revelion Las Vegas, Portugalia - Revelion în Insulele Azore.

De asemenea, potrivit consultanţilor DAL Travel, topul destinaţiilor externe pentru viitorul sezon de iarnă (perioada decembrie - februarie) este: Egipt, Mexic, Mexic - Guatemala - Honduras, Sri Lanka, Africa de Sud, Tanzania - Zanzibar, Panama - Costa Rica, Thailanda - Phuket, Argentina - Brazilia, SUA, Insulele Azore, Turcia - Cappadocia, Albania, Maroc, Tunisia, Iordania, Georgia. Cu peste 20 de ani de experienţă pe piaţa turismului din România, agenţia de turism DAL Travel este membră ANAT şi IATA, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Octombrie 2021 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.