Jandarmii nemţeni au donat, la sfârşitul săptămânii trecute, 11 litri de sânge, în cadrul unei noi acţiuni umanitare.

Jandarmii din Neamț au donat sânge

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gabriela Magdalena Muraru, a declarat că scopul acestor acţiuni este de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge, şi de a încuraja cât mai mulţi oameni să facă acest gest.

"25 de jandarmi nemţeni au participat la o nouă acţiune de donare de sânge, subscrisă campaniei "Donează sânge! Salvează o viaţă!", păşind pragul Centrului de transfuzie pentru a patra oară în acest an. Şi pentru că puterea exemplului este mult mai mare decât puterea cuvintelor, la această acţiune colectivă desfăşurată de jandarmii nemţeni s-au alăturat colegi care au donat pentru prima dată sânge", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ.

Condiții pentru a dona sânge

În cele patru acţiuni desfăşurate de la începutul anului, jandarmii nemţeni au donat peste 50 de litri de sânge, informează Agerpres.

Pentru persoanele care își doresc să se alăture campaniei, însă donează pentru prima oară, se pot informa pe site-ul sieudonez.ro., unde este descrisă pe larg procedura, condițiile pentru a dona și regulile pe care donatorul trebuie să le respecte.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.