În Penitenciarul de Maximă Siguranță din Giurgiu a fost identificat un focar COVID-19. Aproximativ 70 de persoane, 20 de angajați și 50 de deținuți au fost testați pozitiv la coronavirus.

Focar COVID la un penitenciar din România

Cu doar patru zile în urmă, un deținut aflat în zona de izolare COVID a decedat. Însă, potrivit rapoartelor medicale, bărbatul în vârstă de 70 de ani nu era confirmat fiind infectat cu COVID, ci doar se afla în izolare deoarece ar fi intrat în contact cu o persoană testată pozitiv. Cauza decesului bărbatului a fost declarată un accident vascular cerebral (AVC).

La moment nu se știe de unde ar fi putut să apară focarul de coronavirus deoarece atât deținuții, cât și o mare parte a personalului sunt vaccinați anti-COVID, iar DSP Giurgiu a oferit penitenciarului teste pentru a testa deținuții atunci când aceștia au solicitat.

Incidența de 9,21 în municipiul Giurgiu

Penitenciarul Giurgiu este prima instituție din județul Giurgiu declarată de către DSP „focar de infecție”. DSP a declarat Penitenciarul Giurgiu ca fiind prima instituție din județul Giurgiu, „focar de infecție”

Retail jobs

La nivelul municipiului Giurgiu s-au raportat 421 de cazuri noi de COVID 19 în ultimele 24 de ore, iar rata de infectare pentru municipiu este de 9,21 de cazuri la mia de locuitori, iar pentru județ s-a înregistrat o incidență de 6,81 cazuri la mia de locuitori.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Octombrie 2021 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.