Municipiul Drobeta Turnu Severin este primul oraș din România care intră în carantină pentru două săptămâni începând de luni, 11 octombrie 2021. Decizia a fost luată după ce rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 9,94 la mia de locuitori.

Primul oraș din România care intră în carantină

În plin valul 4 al epidemiei de coronavirus, Drobeta Turnu Severin este primul oraș din România care intră în carantină pentru 14 zile.

Preșcolarii și elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal și postliceal, inclusiv cei cu cerințe educaționale speciale, unitățile de învățământ preuniversitar de la nivelul zonei carantinate, vor trece la cursuri în mediul online, cu excepția activităților de terapie pentru preșcolarii/elevii cu cerințe educaționale speciale. De asemenea, în regim online trec și studenții.

Timp de 14 zile este interzisă activitatea localurilor de tipul restaurante şi cafenele, inclusiv terasele, în interiorul şi/sau exteriorul clădirilor. Este permisă doar comercializarea produselor în sistem „take-away" (la pachet) şi/sau catering.

Restricții impuse pe durata carantinei

La fel, este interzisă activitatea sălilor în domeniul jocurilor de noroc, excepţie făcând agenţiile cu sistem loto (bilete jucate în sistem automatizat) şi loz. Sunt interzise și organizarea evenimentelor private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţiile închise şi/sau deschise.

Citeste si:
Orașul Focșani a intrat în carantină din cauza ratei de infectare
Orașul Focșani a intrat în...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Magazinele vor avea voie să activeze până la ora 18:00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot activa non-stop. De asemenea, s-a introdus obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.