Municipiul Drobeta Turnu Severin este primul oraș din România care intră în carantină pentru două săptămâni începând de luni, 11 octombrie 2021. Decizia a fost luată după ce rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 9,94 la mia de locuitori.

Primul oraș din România care intră în carantină

În plin valul 4 al epidemiei de coronavirus, Drobeta Turnu Severin este primul oraș din România care intră în carantină pentru 14 zile.

Preșcolarii și elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal și postliceal, inclusiv cei cu cerințe educaționale speciale, unitățile de învățământ preuniversitar de la nivelul zonei carantinate, vor trece la cursuri în mediul online, cu excepția activităților de terapie pentru preșcolarii/elevii cu cerințe educaționale speciale. De asemenea, în regim online trec și studenții.

Timp de 14 zile este interzisă activitatea localurilor de tipul restaurante şi cafenele, inclusiv terasele, în interiorul şi/sau exteriorul clădirilor. Este permisă doar comercializarea produselor în sistem „take-away" (la pachet) şi/sau catering.

Retail jobs

Restricții impuse pe durata carantinei

La fel, este interzisă activitatea sălilor în domeniul jocurilor de noroc, excepţie făcând agenţiile cu sistem loto (bilete jucate în sistem automatizat) şi loz. Sunt interzise și organizarea evenimentelor private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţiile închise şi/sau deschise.

Magazinele vor avea voie să activeze până la ora 18:00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot activa non-stop. De asemenea, s-a introdus obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Octombrie 2021 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.