România se confruntă la moment cu valul patrul al pandemiei cu coronavirus, mult mai agresiv decât celelalte valuri. Țara cere ajutorul UE pentru a putea face față suprasolicitării în domeniul sănătății. Raed Arafat este de părere că oamenii trebuie să se vaccineze acum cât încă nu au apărut alte variante de COVID-19 mult mai agresive și pentru a nu fi vulnerabili în fața bolii.

Arafat, despre un posibil valul cinci al pandemiei cu Covid-19

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a vorbit despre posibilitatea apariției celui de-al cincilea val al pandemiei cu coronavirus. Acesta susține că acest scenariu este posibil să devină realitate dacă oamenii nu se vor vaccina anti-Covid și dacă vor apărea noi variante.

„Dacă nu ne vaccinăm şi mai apar variante, rămânem vulnerabili cum suntem acum. Faptul că suntem vulnerabili faţă de alte ţări acum este pentru că virusul a găsit un teren foarte prielnic, 70% nevaccinaţi”, a declarat Raed Arafat.

Țările cu rata de vaccinare mare au o viață aproape normală

Șeful DSU a menționat că în țările în care rata de vaccinare a populației este mai mare, viața cetățenilor a revenit aproape la normalitate, pe când în țările vulnerabile, virusul face ravagii.

„Dacă nu ne vaccinăm şi apar alte variante pe care vaccinul poate să le împiedice, şi noi ştim că pot să apară. Dacă virusul găseşte un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără problemă. Totul depinde de cum ne comportăm noi şi ce soluţie vrem. În țările care au ajuns la procent mare de vaccinare, viaţa acolo este foarte aproape de normal”, a punctat șeful DSU.

385 de decese în doar 24 de ore

România solicită sprijinul Uniunii Europene în plin valul patru al pandemiei în care se confrntă cu mii de cazuri de infectare și sute de decese zilnice pentru a face față situației din sistemul sanitar.

În ultimele 24 de ore, a fost raportate nu mai puțin de 385 de decese din cauza virusului Covid-19.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Octombrie 2021 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.