România se confruntă la moment cu valul patrul al pandemiei cu coronavirus, mult mai agresiv decât celelalte valuri. Țara cere ajutorul UE pentru a putea face față suprasolicitării în domeniul sănătății. Raed Arafat este de părere că oamenii trebuie să se vaccineze acum cât încă nu au apărut alte variante de COVID-19 mult mai agresive și pentru a nu fi vulnerabili în fața bolii.

Arafat, despre un posibil valul cinci al pandemiei cu Covid-19

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a vorbit despre posibilitatea apariției celui de-al cincilea val al pandemiei cu coronavirus. Acesta susține că acest scenariu este posibil să devină realitate dacă oamenii nu se vor vaccina anti-Covid și dacă vor apărea noi variante.

„Dacă nu ne vaccinăm şi mai apar variante, rămânem vulnerabili cum suntem acum. Faptul că suntem vulnerabili faţă de alte ţări acum este pentru că virusul a găsit un teren foarte prielnic, 70% nevaccinaţi”, a declarat Raed Arafat.

Țările cu rata de vaccinare mare au o viață aproape normală

Șeful DSU a menționat că în țările în care rata de vaccinare a populației este mai mare, viața cetățenilor a revenit aproape la normalitate, pe când în țările vulnerabile, virusul face ravagii.

„Dacă nu ne vaccinăm şi apar alte variante pe care vaccinul poate să le împiedice, şi noi ştim că pot să apară. Dacă virusul găseşte un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără problemă. Totul depinde de cum ne comportăm noi şi ce soluţie vrem. În țările care au ajuns la procent mare de vaccinare, viaţa acolo este foarte aproape de normal”, a punctat șeful DSU.

Citeste si:
Incidența COVID-19 în București a ajuns la 16,53 la mia de locuitori
Incidența COVID-19 în...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

385 de decese în doar 24 de ore

România solicită sprijinul Uniunii Europene în plin valul patru al pandemiei în care se confrntă cu mii de cazuri de infectare și sute de decese zilnice pentru a face față situației din sistemul sanitar.

În ultimele 24 de ore, a fost raportate nu mai puțin de 385 de decese din cauza virusului Covid-19.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.