Subprefectul Ovidiu Drăgănescu, cu atribuţii de prefect, a anunţat, vineri, că Serviciul de Ambulanţă Timişoara a avut în ziua precedentă peste 1.000 de solicitări, majoritatea pe patologie COVID, în condiţiile în care mai sunt foarte puţine paturi libere în spitale, iar cele din secţiile ATI au fost ocupate deja.

Solicitări record în ultimele 24 de ore la Serviciul de Ambulanţă Timişoara

Ovidiu Drăgănescu, el însuşi reinfectat acum, după ce a trecut prin boală şi s-a vaccinat, îndeamnă populaţia la precauţie şi respectarea cu stricteţe a măsurilor de prevenire a contaminării cu SARS-CoV-2.

"Serviciul de Ambulanţă Timiş a avut, ieri, peste 1.000 de solicitări. În spitalele judeţului ne apropiem de ocuparea maximă a numărului de paturi pentru cazurile severe, cele de la ATI sunt de mult ocupate. În unele localităţi periurbane ne apropiem de incidenţa de 20 la mia de locuitori. Protejaţi-vă, faceţi mai puţine ieşiri în locuri aglomerate, purtaţi mască, inclusiv pe stradă, iar pe copii nu-i trimiteţi la şcoală la primele semne de boală. Foarte important este să informaţi rapid despre cazurile de COVID-19 din familie, mai ales la copiii care au fost în contact cu colegii de clasă. Doar aşa nu vom ajunge la ce e mai rău", transmite vineri Ovidiu Drăgănescu, într-o postare pe Facebook.

Retail jobs

Majoritatea solicitărilor pe patologia COVID

Potrivit directorului Serviciului de Ambulanţă Timiş, Iancu Leonida, numărul mare de solicitări s-a menţinut toată săptămâna, aproape trei sferturi din apeluri venind pe patologie COVID.

"Am suspendat toate concediile, lucrăm cu tot ce putem lucra. De luni va mai fi un ajutor de la primărie şi de la câteva firme care ne dau maşini şi şoferi, de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la Spitalul Judeţean Timişoara, care ne vor aloca câţiva medici rezidenţi şi asistenţi pe care să-i instruim pe recoltări de probe", a spus Iancu Leonida.

Incidența COVID în Timișoara

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, joi, o creştere a numărului bolnavilor cu COVID-19 care sunt internaţi în secţiile de terapie intensivă din judeţ la 54, în timp ce în secţii erau internaţi 481 de pacienţi cu patologie COVID şi suspecţi.

Citeste si:
Peste 300.000 de infectări cu COVID-19 în Germania de la începutul...
Peste 300.000 de infectări cu...

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 anunţată joi era de 9,2 la mie pe judeţ şi la 11,43 la mie în Timişoara, cea mai ridicată rate de infectare fiind la Remetea Mare, de 17,83 la mia de locuitori, informează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Octombrie 2021 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.