Începând cu luna octombrie, valoarea tichetelor de masă și de creșă va crește cu 8, respectiv 10 lei. Ordinul comun al Ministerului Muncii și cel al Finanțelor au fost publicate joi în Monitorul Oficial.

Se majorează valoarea tichetelor de masă și de creșă din octombrie

În conformitate cu ordinul comun, începând cu octombrie 2021, valoarea tichetului de masă este stabilită pentru semestrul II din acest an.

”Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși cuantumul de 20,09 lei”, se arată în Ordin.

Potrivit informației din document, valoarea se va aplica și în lunile februarie și martie 2022.

Tichetele de creșă

Conform legii, valoarea nominală indexată a unui tichet de masă este stabilită prin înmulțirea ultimei valori nominale indexate a unui tichet de masă cu indicele creșterii prețurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Național de Statistică, calculat ca raport între nivelul mediu realizat al acestui indice pe ultimul semestru constituit din 6 luni calendaristice întregi, începând cu luna februarie 2019, și nivelul mediu al aceluiași indice pe penultimul semestru.

Citeste si:
Prognoza meteo pentru sfârșitul lunii octombrie în mai multe...
ANM: Prognoza meteo până la...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Tichetele de creșă fac parte din avantaje salariale, sunt impozabile, însă nu se includ în baza de impozitare lunară a contribuțiilor sociale obligatorii.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.