Google avertizează utilizatorii că miliarde de parole ale conturilor online au fost sparte, acestea ajungând pe internet.

Miliarde de parole Google au fost sparte

Google a creat o opțiune prin care utilizatorii browser-ului Chrome pot verifica rapid dacă informațiile lor online au fost compromise.

Programul ”Password Checkup” scanează bazele de date pentru a găsi numele de utilizator sau parolele care au fost sparte de hackeri de pe website-uri și făcute publice în mediul online.

Google Password Checkup îi îndeamnă pe utilizatorii a căror parole au fost compromise, să își schimbe datele.

Parolele simple sunt mult mai ușor de spart

De asemenea, programul Google atenționează dacă la logarea pe un website este folosită una dintre cele 4 milliarde de parole sparte.

”De la lansarea noastră, peste 650.000 de oameni au participat la experimentul nostru”, a spus Jennifer Pullman de la Google, în 2019.

Aceasta a menționat că în prima lună au fost scanate 21 de milioane de nume de utilizator și parole, dintre care 316.000 erau nesigure. ”Dacă folosești o parolă simplă, le e mult mai simplu hackerilor să-ți spargă contul”, a spus ea, potrivit The Sun.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.