Societatea de Transport Bucureşti (STB) igienizează şi dezinfectează zilnic toate vehiculele din parcul circulant, iar Poliţia Locală verifică respectarea normelor de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2, potrivit unui comunicat al Municipalităţii.

STB dezinfectează vehiculele, iar poliția verifică respectarea restricțiilor

În contextul creşterii continue a incidenţei COVID-19 în Capitală, Primăria Municipiului Bucureşti anunţă că, prin instituţiile subordonate, intensifică măsurile necesare prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, urmărind, totodată, respectarea noilor reglementări în domeniu, stabilite la nivel central.

Operaţiunile de igienizare şi dezinfectare ale întregului parc auto al STB se realizează prin pulverizarea în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unor atomizoare, a unei substanţe de decontaminare care elimină majoritatea virusurilor.

Toate mijloacele de transport trec apoi printr-un proces tehnologic ce presupune: curăţarea şi spălarea salonului de călători şi a scărilor, ştergerea scaunelor, pervazelor şi a ferestrelor, dezinfectarea validatoarelor, barelor de susţinere, mânerelor de la scaune, prin ştergere cu soluţie dezinfectantă. De asemenea, se intervine prin curăţarea uşilor, a pereţilor laterali şi a elementelor de articulaţie.

Autobazele STB dispun de staţii de spălare moderne

În acest sens, autobazele STB au fost dotate cu staţii de spălare noi, moderne, cu scopul de a asigura igienizarea vehiculelor şi un grad de confort cât mai ridicat pentru călători. În paralel, STB SA desfăşoară şi un program de curăţare a celor 480 de refugii cu mobilierul aferent: borne, copertine, garduri de separare a căii de rulare. Primăria Capitalei mai precizează că sunt efectuate controale ale vehiculelor atât la ieşirea parcului dimineaţa, cât şi în traseu, pe parcursul zilei, iar, dacă este necesar, se aplică măsuri de corecţie.

Citeste si:
Incidența COVID-19 în București a ajuns la 16,53 la mia de locuitori
Incidența COVID-19 în...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

În ceea ce priveşte verificarea modului în care sunt respectate normele de prevenire şi combatere a COVID-19 în Capitală, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti (PLMB) acţionează, permanent, în zona staţiilor de tramvai şi autobuz ale STB, precum şi în mijloacele de transport în comun pentru verificarea purtării măştii de protecţie de către călători.

Măști gratis în mijloacele de transport în comun

De asemenea, agenţii Poliţiei Locale oferă măşti de protecţie în situaţia în care în mijloacele de transport în comun există călători care nu deţin mască. Cu acelaşi scop, echipele Poliţiei Locale intervin şi în parcurile aflate în administrarea municipalităţii - Regele Mihai I, Tineretului, Carol I, Cişmigiu, Circului, Unirii, Izvor etc.

Poliţiştii desfăşoară şi activităţi de verificare a modului în care operatorii economici îşi desfăşoară activitatea în Centrul Istoric şi pe raza Capitalei, verificând respectarea noilor norme de prevenire şi combatere a răspândiri COVID-19, mai informează PMB, potrivit Agerpres.

Citeste si:
O țară din Uniunea Europeană cu o rată slabă de vaccinare anunță...
O țară din Uniunea Europeană...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.