O nouă tranșă de vaccin anti-COVID de la compania Pfizer BioNTech - 303.030 doze - sosește luni în țară.

Nou lot de vaccin Pfizer sosește astăzi în România

Potrivit Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, vaccinurile ajung în România pe cale aeriană, pe Aeroportul Otopeni.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în conținut special, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Totalul dozelor de vaccin Pfizer aduse în România

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Până în prezent, România a recepționat 12.556.889 doze de vaccin produse de companie Pfizer, iar 7.936.721 au fost deja folosite pentru imunizarea populației, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Anchetă în cazul profesoarei care le cerea elevilor să nu se vaccineze
Anchetă în cazul profesoarei...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Ultimul lot de vaccin Pfizer livrat în România

În urmă cu o săptămână, Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19 a anunțat că o nouă tranșă de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 737.100 doze, urmează să fie aduse în România.

Prin urmare, dozele de vaccin au fost repartizate astfel: Centrul Regional de Depozitare Brașov: 17.550 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 128.700 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 152.100 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanța: 117.000 doze; Centrul Regional de Depozitare Iași: 140.400 doze; Centrul Regional de Depozitare Timiș: 181.350 doze.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.