O nouă tranșă de vaccin anti-COVID de la compania Pfizer BioNTech - 303.030 doze - sosește luni în țară.

Nou lot de vaccin Pfizer sosește astăzi în România

Potrivit Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, vaccinurile ajung în România pe cale aeriană, pe Aeroportul Otopeni.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în conținut special, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Totalul dozelor de vaccin Pfizer aduse în România

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Până în prezent, România a recepționat 12.556.889 doze de vaccin produse de companie Pfizer, iar 7.936.721 au fost deja folosite pentru imunizarea populației, potrivit Agerpres.

Ultimul lot de vaccin Pfizer livrat în România

În urmă cu o săptămână, Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19 a anunțat că o nouă tranșă de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 737.100 doze, urmează să fie aduse în România.

Prin urmare, dozele de vaccin au fost repartizate astfel: Centrul Regional de Depozitare Brașov: 17.550 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 128.700 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 152.100 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanța: 117.000 doze; Centrul Regional de Depozitare Iași: 140.400 doze; Centrul Regional de Depozitare Timiș: 181.350 doze.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Octombrie 2021 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.