Procurorii DNA l-au reținut pentru 24 de ore pe Florin Cristian Roșca, inspector principal în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ilfov (ANAF Ilfov), pentru luare de mită și trafic de influență. Și Mirela Zeca, la data faptelor consilier superior în aceeași instituție, e acuzată de aceleași infracțiuni.

Un inspector și o consilieră de la ANAF Ilfov au fost reținuți pentru luare de mită

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 17 august 2021, în contextul efectuării unui control, Florin Cristian Roşca ar fi pretins şi primit pentru sine şi pentru colega sa, Mirela Zeca, suma de 2.500 lei de la administratorul unei societăţi comerciale.

Concret, banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi de cei doi pentru ca, în raportul de inspecţie fiscală pe care urmau să îl întocmească în vederea soluţionării unei cereri de rambursare TVA în cuantum de 10.349 lei, depusă de omul de afaceri, să constate că societatea acestuia este îndreptăţită la rambursarea TVA în cuantumul solicitat.

În acelaşi context, Florin Cristian Roşca i-ar fi promis omului de afaceri că îşi va exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul ANAF - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov, pentru ca acestea să aprobe raportul de inspecţie fiscală aşa cum a fost întocmit. AGERPRES.

Retail jobs

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Octombrie 2021 - 08 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.