Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și-ar dori ca pelerinajul organizat la Iași de Sfânta Cuvioasa Parascheva, în perioada 13 - 15 octombrie, să se desfășoare fără restricții COVID-19.

Mitropolia Moldovei, anunț despre pelerinajul organizat la Iași de Sfânta Cuvioasa Parascheva

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei transmit că sunt pregătiți să organizeze Hramul de Sfânta Parascheva în cele mai bune condiții, dată fiind criza sanitară: „Nu dorim niciun fel de restricționare a pelerinilor, pe nici un fel de criterii.

Pelerinajul se va desfășura în aer liber, accesul se va face, ca și anul trecut, pe culoar unic, de o persoană, la distanță una de cealaltă, cu respectarea regulilor specifice acestei perioade, cu flux de intrare separat de cel de la ieșire șamd. Nu ar trebui, așadar, să fie nici un fel de pericol din punct de vedere epidemiologic”.

La hram se va intra doar cu buletin de Iași?

Chestionat de jurnaliști dacă la Hramul Sfintei Parascheva vor putea participa numai cei care au buletin de Iași, primarul orașului, Mihai Chirica, a declarat că ceea ce s-a întâmplat anul trecut a fost un abuz.

„Nu știu, dar nu cred, pentru că toate măsurile impuse de prezența unei localități în diferite scenarii nu vizează apartenența. Din punctul meu de vedere dacă vreți să mă credeți, ca și om al statului român, între a da o restricție cu caracter general care vizează orice cetățean al acelui stat - pentru noi, România - și a da restricții cu caracter local prin care spui că numai ieșenii au voie să se închine la Cuvioasa Parascheva, dacă ar fi să mă întrebați pe mine, ca inginer, a fost abuziv.

Citeste si:
Reguli pentru pelerinajul de Sf. Parascheva de la Iași stabilite de...
Ce reguli a stabilit...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Nu poți să dai o restricție cu un caracter local într-un stat democratic. Ori dai una cu caracter general și atunci nimeni și toți o respectă, ori lași ca lucrurile să decurgă de la sine și nu cred că se va mai ajunge acolo, pentru că este total din perspectiva mea neconstituțional”, a raspuns edilul, citat de Mediafax.

Pelerinajul de Sf. Parascheva va avea loc la Iași în perioada 13 - 15 octombrie, când Iașiul va fi în scenariul roșu din cauza ratei de infectare.

Citeste si:
Alexia Eram, anunț de zile mari după ce s-a speculat că s-a...
Alexia Eram, anunț de zile...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.