Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că studenții vaccinați anti-COVID-19 vor avea prioritate la cazarea în căminele studențești. Această prevedere urmează a fi inclusă în ordinul comun al miniștrilor Educaţiei şi Sănătăţii.

Studenții vaccinați anti-Covid, vor avea prioritate la cazarea în cămine

Cîmpeanu a participat în această dimineață la deschiderea anului universitar la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară. Ministrul a precizat că peste 80% dintre studenţii cazaţi acum sunt vaccinaţi anti-Covid și le-a mulțumit pentru alegerea importanța și responsabilitatea de care au dat dovadă.

"Fiind printre universităţile care au o capacitate de cazare mare, pentru cei aproape 12.000 de studenţi ai universităţii în total există aproape 4.000 de locuri de cazare. Ne-am putut permite separat să îi cazăm şi pe cei care încă nu au decis să se vaccineze, dar sunt convins că se vor vaccina în scurt timp. Este vorba de mai puţin de 20%.

Cine mai dispune de prioritate la cazarea în căminele de studenți

Cîmpeanu a mai menționat că ordinul comun va avea o prevedere în care se specifică clar că studenții care s-au vaccinat anti-Covid vor avea prioritate la cazarea în căminele studențești. De asemenea, de această prioritate mai dispun și cei care în ultimele 180 de zile au fost infectați cu virusul COVID-19.

„Ordinul comun de ministru care va fi semnat în această după-amiază - de îndată ce în şedinţa de guvern prin care miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii vor fi abilitaţi pentru semnarea acestui ordin comun - va avea o prevedere clară, la cererea tuturor universităţilor din România, prioritatea la cazare în căminele din campusurile studenţeşti pentru studenţii vaccinaţi, pentru posesorii certificatului verde - pentru cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. În acest fel ne vom putea apropia de normalitate şi în mediul universitar", a afirmat ministrul Educaţiei.

Citeste si:
Ce se întâmplă cu școlile? Sorin Cîmpeanu a venit cu lămuriri
Ce se întâmplă cu școlile?...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.