Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că studenții vaccinați anti-COVID-19 vor avea prioritate la cazarea în căminele studențești. Această prevedere urmează a fi inclusă în ordinul comun al miniștrilor Educaţiei şi Sănătăţii.

Studenții vaccinați anti-Covid, vor avea prioritate la cazarea în cămine

Cîmpeanu a participat în această dimineață la deschiderea anului universitar la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară. Ministrul a precizat că peste 80% dintre studenţii cazaţi acum sunt vaccinaţi anti-Covid și le-a mulțumit pentru alegerea importanța și responsabilitatea de care au dat dovadă.

"Fiind printre universităţile care au o capacitate de cazare mare, pentru cei aproape 12.000 de studenţi ai universităţii în total există aproape 4.000 de locuri de cazare. Ne-am putut permite separat să îi cazăm şi pe cei care încă nu au decis să se vaccineze, dar sunt convins că se vor vaccina în scurt timp. Este vorba de mai puţin de 20%.

Cine mai dispune de prioritate la cazarea în căminele de studenți

Cîmpeanu a mai menționat că ordinul comun va avea o prevedere în care se specifică clar că studenții care s-au vaccinat anti-Covid vor avea prioritate la cazarea în căminele studențești. De asemenea, de această prioritate mai dispun și cei care în ultimele 180 de zile au fost infectați cu virusul COVID-19.

„Ordinul comun de ministru care va fi semnat în această după-amiază - de îndată ce în şedinţa de guvern prin care miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii vor fi abilitaţi pentru semnarea acestui ordin comun - va avea o prevedere clară, la cererea tuturor universităţilor din România, prioritatea la cazare în căminele din campusurile studenţeşti pentru studenţii vaccinaţi, pentru posesorii certificatului verde - pentru cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. În acest fel ne vom putea apropia de normalitate şi în mediul universitar", a afirmat ministrul Educaţiei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Octombrie 2021 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.